Vilka livsmedel Vanligen innehåller glutamat?

Natriumglutamat (MSG) är i ett stort antal livsmedel. Detta har lett till några hälsoproblem på grund av ett obestämt antal människor verkar ha biverkningar av MSG. Dessa kan bestå av huvudvärk, illamående och hjärtklappning. Andra oro MSG tyder på att det kan ha en milt neurotoxiska effekter på hjärnan. I möss studier har MSG skadat hjärnan hos spädbarn möss. Detta bevis att det räcker för många att vilja undvika MSG så är möjligt, eftersom det är en onödig tillsats, även om det ofta förhöjer smaken av livsmedel. Om du är intresserad av att undvika MSG, bör du veta att amerikanska Food and Drug Administration kräver livsmedel som innehåller MSG ta upp ämnet som en ingrediens. Du kommer ofta att hitta MSG i mat såsom konserverade soppor, instant nudlar, nästan all snabbmat, många chips och andra snacks, frysta middagar, salladsdressingar, grill kryddor, och i de flesta kyckling-och nötkött lager. MSG är en ofta förekommande ingrediens i asiatisk mat, inte bara att kinesisk mat. Många kinesiska restauranger erbjuder nu MSG gratis livsmedel eller kan förbereda MSG gratis mat på begäran.

Problemet med MSG är att de flesta människor sammanfattar att de negativa reaktionerna på det är att de glutamat komponent. Det finns många andra glutamat-baserade tillsatser som inte behöver märkas med MSG. För dem som vill undvika glutamat livsmedel, bör du söka för dessa närstående tillsatser på livsmedelsförpackningar. Dessa kan klassas som smaktillsats, naturliga smakämnen, hydrolyserat sojaprotein, soja-extrakt, hydrolyserad jäst, hydrolyserad vegetabiliska proteiner, autolyzed jäst, texturerat protein, soja, protein isolat, modifierad majsstärkelse, jästextrakt, och modifierad stärkelse i livsmedel. Eftersom FDA för närvarande inte anser glutamat till vara farliga för människors hälsa, finns det inga lagar om att produkterna skall ange att de innehåller glutamat. Dessutom kan en del märken vara missvisande eftersom de gör reklam för, "Innehåller ingen MSG," men ändå innehålla någon form av glutamat.

För att glutamat till lämpligt märkt skulle FDA är nödvändigt att anta nya lagar, som kan göra det lättare för människor att identifiera om de köper en produkt med glutamates. Vissa tror att detta är exakt vad FDA borde göra, men andra menar att MSG har ont av ett fåtal som har allergiska reaktioner på det, medan de flesta har inga problem konsumerar det. De pekar på det stora antal personer som regelbundet konsumerar MSG utan några uppenbara negativa effekter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.