Vilka faktorer som påverkar priset på vin?

Många faktorer, vissa lite förvånande, påverkar priset på vin. Den uppenbara faktorer är ett vin är brist, den fackliga kostnader för att producera druvor och vin, och kostnaden för vingårdar själva. Vissa mindre uppenbara faktorer som kan påverka priset på vinet omfatta konsumentens uppfattning om kostnaden för ett kvalitetsvin, kostnaden för ekfat där vinet lagras, och kostnaderna för märkningens utformning och förpackning. En vinproducent måste besluta om ett lämpligt pris för varje sort av vin. Här prisklassen inte bara tar hänsyn till den vinst som distributör, återförsäljare och vingårdar, utan även vad konsumenten betalar. En studie från Stanford Graduate School of Business and The California Institute of Technology funnit att de konsumenter som presenterades två smakprov från samma flaska vin, men sa att de var olika flaskor med olika priser, uppfattas det dyrare vinet att smaka bättre . En viktig faktor som påverkar priset på vin där druvorna odlas. Druvor för billigare flaskor vin kan odlas på många områden, men den högsta kvaliteten på druvorna kan endast odlas på ett par ställen, vilket gör dessa druvor knappa. Andra studier har visat att ett vin är appellation eller anslutning till där druvorna vuxit har en betydande inverkan på priset på vin.

Exempelvis fann en studie från University of California jordbruksfrågor Center som en Napa Valley-vin genomsnitt ett betydligt högre pris än ett vin som heter helt enkelt Kalifornien. Högt prissatta viner nästan alltid tillverkas i små serier, samt, vilket kan ge ett högre försäljningspris.

När vinet åldras vingårdar är i huvudsak investera i sin produkt, men som ännu inte ger inkomster, så mängden åldrande behov kan också påverka priset. Vinet åldrar på ekfat, som kan variera kraftigt i pris, från $ 350 US dollar (USD) till $ 750 USD. Som man kan förvänta sig, förpackningen, tjockleken på glasflaskor, kan den använda kork eller kostnaden för etiketter, också påverkar priset på vin.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.