Vilka är fördelarna med att äta potatis?

Potatis är grönsaker som växer under jorden och trivs i kalla, mörka platser. Medan de främst odlas i trädgårdar, kan också odlas i konservburkar papperskorgen fylld med smuts som hålls i kalla, mörka platser såsom källare och källare. För människor som inte har en gård eller möjlighet att odla en trädgård för potatis, ibland växer dem i en papperskorg är deras enda alternativ.

Potatis har sitt ursprung i Anderna i Peru och Bolivia. Spanska conquistadorerna blev tillräckligt intresserade för potatis under sina uppdrag som de tog hem till sitt land. Den vegetabiliska småningom blev en standard för spanska skepp efter att de upptäckt att äta potatis förhindras skörbjugg. Att äta potatis till varje måltid har blivit en stapelvara för många familjer, vilket gör potatis nummer ett vegetabiliska grödor i hela världen. Potatis till stort gagn för sin hälsa när de ätit ordentligt. De hjälper till att förebygga cancer och kontrollera högt blodtryck och diabetes. Det är viktigt att komma ihåg när man förbereder potatis lämna huden intakt. Potatisen hud innehåller alla vitaminer och näringsämnen, medan insidan är i grunden bara stärkelse. Kokande potatis i vatten kommer att medföra att de förlorar viktiga näringsämnen. Vid kokning är nödvändig vid utarbetandet potatis, är det viktigt att hålla vattnet, återanvända det för soppor, för att bevara vitaminer. Det är bäst att baka en potatis med huden intakt när de förbereder potatis till en måltid.

potatisskal innehålla en anti-cancerogena ämne som heter chlorogenic syra. Detta särskilt sur hjälper fiber i potatis absorbera cancerframkallande ämnen som finns i grillad mat. Äta potatis med grillad mat är vanligt och viktigt när bevara hälsa och slåss mot cancerframkallande ämnen. Att äta potatis kan lugna en illamående mage. Potatisen hud innehåller vitamin B6, vilket är bra för att eliminera illamående. Potatis är höga i kalium, och mat rik på kalium tenderar att hålla högt blodtryck under kontroll. En annan fördel genom att äta potatis mår fylligare längre, hjälper hålla vikten under kontroll.

Diabetiker kan få äta potatis av flera skäl. Potatis innehåller C-vitamin, ett näringsämne känd för att hjälpa reglera socker i blodet. De innehåller också komplexa kolhydrater. Komplexa kolhydrater måste brytas ned innan de absorberas i blodomloppet. Socker kommer in i blodbanan stadigt snarare än alla på en gång, att hjälpa hålla blodsocker stabilt.

Potatis kan förberedas flera olika sätt och är extremt mångsidiga och roliga att prova på nya recept. De är lätta på smaklökarna och njöt av de flesta. När ätit måttligt med måltider och förberett ordentligt, fördelarna med att äta potatis kan resultera i ett längre och friskare liv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.