Vilka är de olika typerna av absint?

Absint är en hög alkohol anda som innehåller örten malört. Det finns många varianter på drycken, som skiljer sig i sådana saker som färg, Louche örter används i produktionen, och produktionsområde. Innan de köper absint, är det bra att bekanta sig med de olika sorterna finns. I 19th century, klassificerades absint av en ökande omfattning av kvalitet och alkoholhalt: ordinaire, demi-fine, fine, supérieure och Suisse . Även om dessa klassificeringar, särskilt de två sista som anger högsta kvalitet, kan fortfarande hittas på absint flaskor, de är inte av stor betydelse idag. Det är dock viktigt att notera att Suisse inte hänvisar till andan ursprungsland, utan att dess kvalitet och produktion stil. Traditionellt, både supérieure och Suisse absint var naturligt smaksatt och färgad och destillerade.

Idag är absint ofta klassificeras enligt produktionsprocess, antingen som "urvattnat" eller "blandad". Destillation är den traditionella metoden att göra absint och anses producera en bättre produkt. Blandad absint görs av kalla blanda färg och smakämnen element till en hög-bevis alkohol. Även om många moderna absint görs på detta sätt, anser en del kännare blandade sorter för att vara sant absint. Man bör komma ihåg att skillnaden mellan destillerade och blandat är inte den slutliga skiljedomaren på kvalitet, eftersom andra faktorer, såsom kvaliteten av ingredienser, också har en effekt på slutprodukten. Det mest kända och mest populära typen av absint kallas verte , det franska ordet för "gröna". Verte absinthe traditionellt får sin gröna färg och särpräglade smak från örter efter destillation, även om en del absint är artificiellt färgad och fortfarande kallas "verte. "Om färgläggning steg för att göra verte absint är inte anställd, resultatet kallas blanche (" vita ") eller la Bleu (" den blå "). La Bleu är helt enkelt en alternativ term för Blanche, särskilt schweiziska sorter, och inte en blå-färgad anda. Rose eller rouge absint använder hibiskus blommor efter inledande destillation för att producera en röd färg, denna sort är sällsynt, och bara ett historiskt exempel har intygats. Både blanche och verte absint gjorde oftast i Schweiz, det första land att producera den anda, och Frankrike. Båda sorterna Louche , eller bli grumlig med tillsats av vatten. Båda är av tradition med grande malört, grön anis, och Florence fänkål, tillsammans med andra örter beroende på den särskilda recept.

Vissa sorter av absint är begränsade till vissa regioner. absenţă , som produceras i Spanien, är gjord med Alicante anis. Det är sötare än franska sorter och har en karakteristisk citrus smak. Bohemian-style absint , som i Tjeckien, inte innehåller anis, fänkål, eller andra örter som används i traditionell schweizisk eller fransk absint. Det är oftast görs med hjälp av kallt blandning metod och är mer bitter än andra sorter.

Hausgemacht ( "hemmagjorda") eller hemliga absint är en piratkopia, hem-destillerade sort, främst produceras i Schweiz. Hausgemacht absint först gjordes under den schweiziska förbudet av brännvin från 1910 till 2005. Blanche sorter var mer populära, eftersom de var lättare att dölja. Bootleg Swiss absint var de första som kallas "la Bleu. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.