Vilka är de olika typerna av Teapots?

Tekannor är fartyg som används för att brygga te på innan hälla den i koppar för individuell konsumtion. Tekannor kan användas för att brygga svart te, örtteer, grönt te, eller valfritt antal special teer. De finns i ett nästan obegränsat utbud av former, storlekar och material. Tekannor bör skiljas från te vattenkokare, eftersom det tidigare uteslutande används för stöpning te och den senare används för uppvärmning av vatten.

Olika tekanna material lämpar sig för olika typer av te. Oolong te, ett te halvvägs mellan grönt och svart te, bäst bryggs i en Yixing tekanna, en speciell typ av lera tekanna produceras i Jiangsu-provinsen i Kina. De flesta svarta teer är bäst bryggs i stengods tekannor istället tekannor gjorda av metall eller porslin. Några av de otroligt mörka indiska teer är bäst lämpade för metall tekannor av järn eller silver. Ljusare teer t. ex. örtteer och grönt te fungerar bra med porslin tekannor.

Några av de vackraste och mest noggrant utarbetad tekannor i världen är en japansk sort som kallas tetsubin. Tetsubin är gjutjärn och dekorerade hela sin kropp med vackra mönster och mönster. Te har en mycket viktig plats i japansk kultur och tetsubin används i intrikata teceremonin praktiseras i hela landet. Med tanke på deras värdefulla natur är tetsubin sällan används för att direkt värma vatten i modern tid-stället är vatten värms upp någon annanstans och överförs till tetsubin. En annan populär stil tekanna är Brown Betty. Dessa tekannor gjordes traditionellt i Stoke-on-Trent i England. De är mycket enkla och tillverkade av en röd terrakotta lera. Brown Bettys har funnits sedan den 17: e talet och kom att symbolisera vikten av te i England under denna tid. Formen av en brun betty gör det möjligt att tebladen att snurra runt när vatten hälls i tekannan, skapa en underbar infusion.

Glas tekannor har ökat i popularitet under de senaste femtio åren på grund av deras förmåga att användas för att drastiskt olika typer av te utan behålla smak. Glas tekannor är mikrovågsugn och diskmaskin säker och tvätta helt ren, vilket ger en mångsidighet ingen annan typ av tekannan har.

Vare prydnads-eller rent funktionella, det finns bokstavligen hundratals stilar av tekannor tillgängliga för att passa olika behov.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.