Vilka är de olika typerna av Senap?

Termen "senap" används för att beskriva flera fabriker i Brassica och Sinapis släkten som används som källor till mat. Det finns ett antal olika typer av senap som brukas för olika produkter, inklusive greener och blad. Den otroliga mångfald och flexibilitet senap växter kan få dem att dyka upp i en mängd olika platser, från traditionella amerikanska Southern mat till eldiga indiska curryrätter.

Tre olika typer av senap används som en källa till utsäde , som kan malas och användas som en krydda, läggas till betning blandningar, eller ingår hela i ett sortiment av marinader, såser och curryrätter. S. ALBIS producerar "vit" senapsfrön, som faktiskt är gula, dessa frön ger mest mild smak, och de används för att göra klassiska mild och bord senap. Den elektriska gula krydda används på varmkorv i USA kommer från vitt senapsfrön.

B. juncea producerar bruna frön som är varmare än vita senapsfrön, medan B. nigra producerar svarta kärnor med en mycket stark och distinkt smak. Svart senap används ofta i Indien och Sydostasien matlagning, där det är otroligt populärt, du kan ha stött hela senapsfrön i marinader och curryrätter om man äter mycket av sydostasiatiska mat. Både svart och brun typer av senap kan också malas till krydda form. Som en krydda, senap är otroligt varierande. Senap kan malas till en slät puré eller blandad med hela frön för mer textur. Det kan också blandas med saker som pepparrot för stark senap, vilket kan vara ganska eldig, eller socker, för söt senap. Vissa kulturer har en tradition av att göra senap med öl eller vin, skapar en mycket distinkt, komplex smak som kompletterar ett utbud av livsmedel. Senap kan också blandas med päron, tranbär, och andra frukter och örter, dessa typer av senap behandlas ofta som gourmet ex. Ni kanske har märkt ett stort sortiment av olika typer av senap till salu på din lokala marknad, som illustrerar svindlande mängd saker som kan blandas med senap.

Spicy gul senap används i kinesisk mat och vissa brittiska matlagning är en form av senap som därefter har marken och torkade, koncentrera kryddig smak. Du kanske har noterat att detta senap kan vara otroligt varma, speciellt om det har tillåtits att sitta så att smaken utvecklas. Senapsblad kommer från sareptasenap anläggningen, typiskt, och de har en kryddig smak som kompletterar soppor och rör frites eller är bra på egen hand som en sida skålen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.