Vilka är de olika typerna av Polenta?

Polenta är det italienska ordet för majs och brukar betraktas som en pudding-liknande substans som är gjord av majsmjöl. Den mest grundläggande typen av är tillverkad av gult majsmjöl, salt och vatten. Att grundläggande sorten är också bland de lägsta i fetthalt, men det finns många andra typer också.

Serveras på italienska grytor, spanska soppor, eller toppad med söt lönnsirap, möjligheterna till polentan är oändliga. Många människor är bekanta med polenta stil kotletter. De är populära fyllmedel i den vegetariska världen, som används på liknande sätt som bröd eller andra korn. Det kotletter görs när polentan hälls på en bricka och sedan spred slät. Efter det svalnar, är det skärs i trianglar, doppas i ströbröd och sedan bakas tills trianglar är krispig på utsidan och krämig på insidan.

Matlagning polenta är lätt. Enkel åstadkomma 3 koppar (750 ml) med saltat vatten till en koka. Tillsätt ca 1 kopp (152 gram) av majsmjöl till vatten. Håll whisking blandningen som det kokar. Nästa, sänka temperaturen på stovetop till låga och låt blandningen koka i ca 15 minuter. För folk som gillar krämig polenta, bör den koka längre på lägsta värme. Som en tumregel, 1 kopp (152 gram) av majsmjöl är ungefär tre gånger så mycket polenta. Även om detta kan verka som en mycket, kan den användas i så många recept att det snabbt försvinner. Till exempel, många människor vill helt enkelt göra kotletter som nämns ovan och serveras med tomatsås. Andra tycker om att toppa kotletter med pesto. Möjligheterna är oändliga.

Ursprungligen gjordes polenta från bovete, tills majs och majsmjöl in på scenen. Även om bovete sorten kan vara original, de flesta föredrar den välbekanta av majs-baserade sort. Även om det oftast sker från gult majsmjöl, kan det också göras med vita majsmjöl, vilket är fallet med den venetianska sorten. Dessutom, om det görs i västra delen av jordklotet, är det vanligtvis tätare än om den görs i öster.

Polenta är ett av de mest mångsidiga rätter runt. Även om det ursprungligen var maten för bönderna är det nu serveras i gourmet-restauranger över hela världen. Det kan vara enkelt, serveras med ost och smör, eller ganska komplex, serveras med fisk, anka, eller annat kött. Många älskar det eftersom det kan användas i flera dagar efter att det har gjort, gör det till ett jättebra komplement till någon måltid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.