Vilka är de olika typerna av Peppers?

Peppers kan delas in i två grupper, paprika och het paprika. Den andra gruppen kan också kallas chili eller chili peppers. Peppers är en New World mat, först noteras av européer under Columbus resa till Västindien. Peppers hittades också i överflöd i hela Sydamerika, Centralamerika och Mexiko.

Av paprika, är paprika lättast igen. Dessa kan vara grön eller röd, och nyare varianter kan vara gul eller flerfärgad. Pimento paprika känner till människor som fyllning för gröna oliver. De kan också hittas i en betad form. Banana Cubanelle paprika är något mindre bekant för dem i USA, även om de växer bra i söder och i de södra delarna av Kalifornien. p

Hot Peppers är generellt klassade av deras grad av värme. 1912 skapade Wilbur Scoville ett klassificeringssystem för värme paprika. Paprika kurs noll på Scoville Heat Unit skala, medan de flesta heta paprikor kurs i tusental och början ut på cirka 60. 000 Scoville Heat Units (SHU). Vissa är bara något hot, medan andra anses vara "5 alarm" paprika.

Svagt Hot Peppers omfatta Anaheim eller Paprika peppar, med cirka 1. 000 till 8. 000 Scoville Heat Units. Också vara lindriga är poblano paprika, med 5. 000 eller mindre SHU betyg. Både Anaheim och poblano paprikor är utmärkta i milda Salsas. Ett annat bra val är Hot Cherry sorten, som liknar en tomat mer än avlång form i samband med de flesta heta paprikor. Ta bort fröna kan minska en del av värmen, men mycket av spicyness är i den vita hinnan som lägger fröna på insidan av paprikan.

Santa Fe Grandes kan mild till het, beroende på om fröna används. Deras SHU rating varierar från 5,000-60,000. Serranos utställning samma intervall. Jalape? Os har en liknande värdering och falla på medelvärme klassen. The hottest paprikorna är asiatiska paprika och Habaneros. Om man inte gillar värme, det är ett slöseri med tid, eftersom de är mycket varma och bör användas sparsamt. När paprika importerades först till Europa, även importerades till Asien, där de blev ett populärt tillägg till rätter. I kinesiska restauranger är det ganska vanligt att hitta ett antal rätter kryddad med hela Asien paprika. Förrätter såsom mongoliska Nötkött och Kung Pao Chicken kan packa ganska punsch om man av misstag äter en hel asiatisk peppar. Tro menyn när det hävdar en parabolantenn måste kryddig, och akta dig den lilla asiatiska peppar. I allmänhet, ju mindre peppar, desto mer sannolikt är det att vara hett. Prydnadsväxter sorter tenderar att ha höga Scoville Heat Unit betyg. Poblanos är betydligt större än deras mycket heta kusiner. De är ofta fyllda och serveras, som i Chile Rellenos.

är alla paprika tros ha positiva hälsoeffekter. De är höga i vitamin C och A och anses ha antioxidativa egenskaper. Försiktighet bör iakttas vid hantering och styckning Hot Peppers, och handskar rekommenderas starkt. Om man inte tvätta händerna noggrant efter hantering Hot Peppers, röra ögonen eller ansiktet kan leda till extrema hud-och ögonirritation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.