Vilka är de bästa tipsen för att frysa frukt?

Frysning frukt och grönsaker kan bevara dem i upp till ett år eller längre. Denna metod för konservering är lättare och snabbare än andra metoder såsom konservering och torkning. Inte bara är över-eller säsongsbetonade råvaror tillgängliga för användning året runt, kan det också kan avnjutas i en fräschare, godare stat.

För frysning av frukt och grönsaker, plocka perfekt mogna exemplar. Dessa kommer sedan, efter upptining vara lagom att äta. Får ej frysas grönsaker eller frukt som isn't't bra att äta direkt. Under-mogna produkter kommer att fortsätta under-mogna, frysning frukt som är övermogna bara kommer sannolikt försämras dess smak och konsistens massa ytterligare.

Köpa färskvaror i mängder som kan frysas omedelbart. Producera, om den förvaras sitta för länge, förlorar sin friskhet samt dess fasthet och smak. Den förlorar också många viktiga näringsämnen. Det finns inga långdragna förberedelser för frysning frukt och grönsaker. Bara tvätta dem först i iskallt vatten. Ibland frukt och grönsaker är kokt eller doppas i kokande vatten i förväg. Denna process kallas blekning. Det förbättrar den övergripande kvaliteten och bestående värde på produkten.

Så skal eller skal produkterna som måste skäras eller skalade. Bort frön eller gropar. Klipp och skär i små bitar. Det är mycket lättare att frysa producera om det är i små bitar. Mindre frukt, såsom bär, kan frysas in som de är.

Rada upp skivade bitar i intervaller på en bit vax papper och placera i frysen i ca en timme eller så. Denna inledande sätt att frysa frukt och grönsaker kommer att säkerställa att de enskilda delarna hållas åtskilda och inte håller sig till varandra senare. Efter att ha fryst, ta bort vax papper och packa i frys-påsar grad plast eller plastburkar box. Pack löst, men lämnade några gap eller utrymme inom. Sätt förpackade produkter i en frysbox, en frys kylskåp eller ett frysskåp. Det viktigaste är att använda en frys där temperaturen kan justeras till noll grad Fahrenheit eller nedan för snabb infrysning. När frysta snabbt fryser vatteninnehållet i frukt och bildar små iskristaller inuti frukten. Detta håller frukten i mer eller mindre intakt skick. Men om de är frysta långsamt, storlek större iskristaller bildas. Dessa störa och bryta ner frukten cell struktur, vilket gör att frukten inte vara fast men något blöt och mjuk när den tinat.

vid normala temperaturer, frukt och grönsaker tenderar att ruttna snabbt på grund av viss enzymaktivitet i dem. Frysning inaktiverar dessa enzymer och därmed fördröjer den normala ruttnande processen. Frysning stoppar också tillväxten av mikrober som annars skulle ha förstört produkten. När tinade kommer dessa mikrober återgå till normal verksamhet, så upptining måste ske gradvis och genomföras i frysen kylskåpet själv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.