Vad kan jag göra med hårdkokta ägg?

Många människor befinner sig med ett rikligt utbud av hårdkokta ägg efter påsk eller påsk semester. Andra tycker att det är bekvämare att förbereda ett dussin hårdkokta ägg åt gången för olika ändamål under veckan. Oavsett anledning är det inte ovanligt att hitta dig själv med mer hårdkokta ägg än skäl att använda dem. Det finns faktiskt ett antal användningsområden för dessa överblivna hårdkokta ägg, och många av dessa recept endast kräver ingredienser redan finns i ditt skafferi och kylskåp. Ett vanligt användningsområde för hårdkokta ägg är som en garnering av sallader. Ungefär dice hela hårdkokta ägg i tärningar och lägg i en skål tillsammans med en liten servering sked. Hackade hårdkokta ägg är särskilt bra när de kombineras med verkliga eller imitationer bitar bacon och en sötare dressing såsom honung senap eller franska. Hackade hårdkokta ägg kan frysas i fryspåsar och serveras efter de har tinas upp helt i kylskåp. En annan användning av hårdkokta ägg är populär förrätt eller GARNERING kallas Deviled ägg. Det finns många Deviled ägg recept, men den grundläggande processen är densamma. Omsorgsfullt slice hårdkokta ägg på längden, från topp till botten. Skopa ut gula gulor och placera dem i en bunke.

Placera de rena halvorna av den hårdkokta ägg på en skylt eller särskild Deviled ägg hållare med fack. Blanda äggulorna med en blandning av senap, majonnäs eller salladsdressing, och pickle smak. Hjälp av en sked, placera den gula blandningen till den ursprungliga hålen på hårdkokta ägg. Garnera med oliver, hackad grön lök eller en skvätt paprikapulver.

hårdkokta ägg kan överleva utan kylning i flera dagar, så länge skalen inte har knäckt. Detta är oftast tillräckligt med tid för barn att skapa påskägg eller genomföra ett ägg jaga. Därefter kan föräldrarna Skala äggen och bevara dem genom betning. Ett billigt sätt att beta hårdkokta ägg är att använda saft packad runt burk rödbetor. Placera skalade hårdkokta ägg i en lämplig behållare, såsom en dryck kruka och häll innehållet i flera burkar av betor över dem. Låt hårdkokta ägg tillräckligt med tid att absorbera betor saft, sedan äta den inlagda äggen hela. Andra kanske föredrar att använda standard saltlake eller att förvara äggen i en befintlig burk gurka saltgurka.

Många tycker om att skapa ägg sallader med hårdkokta ägg. Återigen, det finns många variationer på grundläggande tema, men en standard ägg sallad recept är mycket lik den i Deviled ägg. Hela hårdkokta ägg bör hackad eller mosad i en matberedare. Äggen ska sedan blandas i en skål med majonnäs eller salladsdressing, senap, tärnade lök, pickle relish och /eller oliver. Ägg sallad kan serveras på en bädd av gröna eller en smörgås på mjukare vitt bröd.

Bortsett från en fristående ägg sallad, hackade hårdkokta ägg är populära i pasta eller andra kalla sallader. Potatis och makaroner recept på ringer ofta för tärnade hårdkokta ägg för att förbättra konsistens, ungefär som pickle relish ger en skarpare bett. Hårdkokta ägg kan också läggas till leverpaté eller köttfärslimpa lägga struktur. Vissa etniska recept kräver hårdkokta ägg för att dämpa effekterna av en kryddig currysås. Skivade hårdkokta ägg också bra garnishes för frukosträtter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.