Vad finns olika typer av Hot Peppers?

Hot Peppers är en integrerad del av den kulinariska traditionen av många nationer, som förekommer i kryddig sås, Salsas, marinader, och allt annat kockar kan föreställa sig. Hot Peppers har sitt ursprung i Sydamerika och Västindien, även om de infördes till Europa tillsammans med en rad andra nya världen livsmedel vid en ålder av prospektering. Idag är heta paprikor odlas och säljs över hela världen i både färsk och torkad form. Hot Peppers är också känd som chili, en nick till personen aztekiska ordet för dem.

intensitet heta paprika beror på ett ämne som heter capsaicin, som har en kristallstruktur som irriterar slemhinnan som de som finns i munnen. Ämnet är så kraftfull att den mäts i miljondelar, i en skala som kallas Scoville Heat Scale. Enligt den skala, en del per miljon (ppm) av capsaicin motsvarar 15 Scoville Heat Units. Detta system ger en snabb indikation på hur varmt det peppar kommer att bli. För referens, har en paprika en underkänd Scoville Heat Units, medan ren capsaicin åtgärder 16 miljoner Scoville Heat Units.

Tre heta paprikorna är särskilt kända för sin intensitet, börjar med Habaneros, som har en Scoville Heat Unit mätning från 100. 000 till 300. 000. Scotch motorhuvar och Jamaican Hot Peppers har Scoville betyg lite lägre, från 100. 000 till 250. 000. Dessa paprikor kan orsaka blåsor i munnen om de inte hanteras med omsorg, och åtminstone kommer att krydda en maträtt ganska skrämmande.

Längre ner i Scoville lögn thailändska, Cayenne, Serrano, och Wax paprika, med betyg från 5. 000 till 100. 000 i den övre änden. Thai paprika har lätt antagits i Sydostasien, där paprikor odlas i stora mängder och torkade för framtida bruk. Mer mild heta paprikorna omfatta Jalapeños, Rocotillos, Poblanos, och New Mexico paprika. De flesta konsumenter är bekanta med de mer mild paprika, vilka ofta förekommer i mexikansk mat. Andra paprika såsom Pepperoncinis har mycket låga Scoville betyg, och verkligen inte kan anses "heta" paprika alls, trots att de har lite av ett bett.

Vid hantering Hot Peppers, är det viktigt att vidta säkerhetsåtgärder, chilipeppar kan skada huden på händerna samt insidan av munnen. Handskar bör användas vid alla tidpunkter, och händerna ska tvättas noggrant innan förbereder andra livsmedel eller vidröra delar av kroppen såsom ansikte. Om du vill minska värmen från peppar, kan du ta bort frön och vita revben i mitten av peppar, där capsaicin är koncentrerad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.