Vad bör jag veta om tillagning av fisk?

Matlagning fisk är relativt lätt, och det finns massor av olika sätt att laga den, så fisk definitivt inte behöver vara tråkiga. Det finns några generella tumregler som kan användas vid tillagning av fisk som kommer att göra arbetet lättare och roligare. Innan du steker fisk, du måste fånga den eller köpa den på marknaden. Om du fånga fisk, ska du rengöra den snabbt och förvara den frysta fram till användning, såvida du inte tänker använda den inom två dagar, i vilket fall det kan vara kallt. På marknaden, leta efter fisk som har en söt eller neutral lukt, inte ett Fishy lukt, vilket tyder på att fisken är gammal. Du bör också söka fisk som ser företaget och lätt fuktig. Om fisken är hela bör ögonen och vågar vara klart, vilket visar att fisken är färsk eller att det har varit fruset och hanteras korrekt.

Fryst fisk kan tinas i kylen över natten före användning. Alltid frysa fisken om den inte kommer att användas inom två dagar, eftersom det förstör mycket snabbt. Aldrig tina fisk i rumstemperatur eller i varmt vatten, eftersom detta är en inbjudan till kvarter bakterier. Om du har bråttom kan du tina fisk i mikrovågsugn, eller nedskärningar laga av fryst fisk som det är, med fisken tinas under tillagningen. Det finns två saker som orsakar saker att gå snett vid matlagning fisk: matlagning för lång, och matlagning vid en temperatur som är för hög. Fisk kan vända torrt och segt om det är överkokt. Tillagningen metod du använder är beroende på din personliga smak, och om vilken typ av fisk. Overmarination kan också vara ett problem vid kokning av fisk, eftersom marinaden kan bryta ner kött, vrida den grötig. Aldrig marinera i mer än 30 minuter.

Grillat är en bra metod för tillagning av fisk som är mycket fast och robust, som tonfisk, lax eller haj. Grill för ett par minuter på varje sida, se till att fisken kockar hela vägen utan att torka ut. Bakning är bra för tunna nedskärningar av fisk, eftersom du kan baka fisken precis tillräckligt länge för att laga mat utan att torka ut. Gassande kan användas för större nedskärningar av fisk och stekar fisk. På stovetop, stekning, tjuvjakt i en vätska som vin eller buljong, ångbehandling, och sautering fungerar i många delar av fisk. Om du har en stor minskning av fisk som du vill baka, anser matlagning den sv papillote , eller "i pergament," Skapa ett skifte matlagning pergament, folie, eller tjocka blad som bananblad som låter fisken till ånga som bakar.

p

Fisk görs när det flingor lätt under en gaffel och det är inte längre genomskinlig. Den bör ha en inre temperatur på 145 grader Fahrenheit (63 grader Celsius). Saltwater arter som tonfisk och haj kan ätas sällsynt, med Halstrad tonfisk är mycket populära i vissa delar av världen, men sötvattensfisk ska alltid vara genomkokt, som sötvattensarter ofta hamn skadliga parasiter som kan göra folk sjuka.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.