Vad bör jag veta om matlagning Ägg?

Det viktigaste att veta om matlagning ägg är att Timing is everything. Vara specifik, några extra minuter läggas till eller dras från den ideala tillagningstiden gör stor skillnad för ägg. Om tillagningstiden är avstängd, kan mjuka kokta ägg blir hårt kokta ägg eller vice versa och äggröra kan förvandlas till antingen en seg eller rinnande röra. Stekt ägg tenderar också att vara rinnande och oattraktiv när dåligt tillagat. Om det är överkokt det outsides av ett stekt ägg kan bli för brunt och det kan smaka ganska obehaglig.

Matlagning ägg perfekt varje gång tar lite övning. Lyckligtvis ägg är relativt billigt, snabbt att göra och säljs i kartonger med tolv eller fler-så om de är förstörda kocken kan oftast bara kasta ut den första omgången och försök igen. Hårdkokta ägg är utan tvekan det enklaste typen av ägg att laga mat. Äggens rå som är-skal och allt-i botten av en kruka. Vatten tillförs bara täcka äggen innan potten placeras på spisen med värmen på hög. Just vid den punkt att vattnet kommer till en böld, bör värmen vara nere så att vattnet fortfarande fortsätter att koka i ca 10 till 12 minuter. Det bör noteras att den exakta tid som krävs vid matlagning ägg kan bero på vilken typ av spis och andra faktorer. Om hårdkokta ägg får en gråaktig ring runt äggulorna, innebär detta tillagningstiden var lite för lång. Om en del av äggulan är mer mättade eller starkare i färg som resten och visas mjukare konsistens, var tillagningstiden lite för kort. Dessa är fortfarande ätbara misstag, dock. Tänk bara på att alltid kylskåp oanvänt hårdkokta ägg efter att de har svalnat.

Äggröra är ganska snabb och enkel att göra. Det grundläggande sättet att koka ägg kodade är att bryta råa ägg i en skål och kasta skalen. Tillsätt sedan lite vatten eller mjölk samt salt och peppar. Vispa äggsmeten med en tråd vispa eller en gaffel innan du lägger till en varm smord eller icke-stick pannan på medelvärme. Vissa föredrar deras äggröra mjukare medan andra gillar dem fastare, så matlagning ägg bör vara uppmärksam på att få önskad konsistens.

Stekta ägg kan vara lite knepigt att göra om en sunny side up eller obruten äggulor som önskas. Ägg bryts direkt i en varm smord eller non-stick pan och vänster för att laga mat på en sida innan bläddrade över med en spatel eller pannkaka Turner. Det är under den vändning rörelse vid matlagningen ägg i stekning metod att äggulorna kan bryta. Stekt ägg kan smaka gott detta sätt om de inte är överkokt efter att ha vänt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.