Vad bör jag veta om Hällande Vin?

Oavsett om du har en middag eller servitör, veta grunderna i att hälla vin på rätt sätt kan vara viktigt för din framgång. Du vill inte göra pinsamma misstag med kork, gå åt fel håll runt bordet, eller spilla vin på bordet, dig själv eller dina gäster. För att undvika sådana problem, kanske du vill öva på egen hand innan den stora dagen kommer.

Gör inte ett försök att hälla vin med fukt eller föda skräp på någon del av händerna. Om du gör det kan flaskan halka, vilket leder till spillt vin, en trasig flaska, och äcklad gäster eller kunder. Ta dig tid att tvätta händerna och torka dem helt torra. Ta sedan flaskan stadigt i händerna och ta bort korken, försiktigt för att undvika att driva den, eller bitar av den, i flaskan. Att hålla en stadig hand på flaskan kommer inte bara att hjälpa dig att undvika att förlora greppet, men det kommer också att hjälpa dig att undvika smetas ut flaskan.

Håll i botten av vinflaska, sträva dess öppning mot mitten av den första glaset. Detta glas bör inte gå till en gäst eller kund. Se till att det är antingen en extra glas eller din egen. Syftet med detta är att se till att dina gäster eller kunder inte behöver ta itu med bitar av kork som kan ha fallit i flaskan. Innan du börjar hälla vin för de andra, kontrollera dess lukt och färg. Du kommer också vill se till vinet vid rätt temperatur för servering. Fyll första glaset upp ungefär halvvägs. Du bör alltid lämnar ett visst utrymme, så att gästerna eller kunderna kan snurra runt vinet i glasen och ta in doften utan risk för spill och sloshes. Din hälla hastigheten skall vara långsam för att minimera risken att du kommer att spilla.

Om du är servitris och hällde vin för kunder, ge första glaset till den person som beställt den, och vänta på honom att snurra den, lukten, och smaka. När han ger sitt godkännande, det är okej att hälla vin för de andra på bordet. För att göra detta går medsols runt bordet, som stod till höger om varje person som du häller sitt glas vin, helst över axeln. Många rekommenderar att vända flaskan när du flyttar bort från varje glas. Detta sägs för att undvika dropp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.