Vad är unikt med belgisk choklad?

När det gäller choklad, finns det vardagliga chokladkakor vi konsumerar varje dag, mer exotiska Godiva eller Ghirardelli stil choklad finns i kaffe hus och butiker specialitet och då är det belgisk choklad. Belgisk choklad anses vara den gourmet standard som alla andra choklad konfekt mäts. Även den schweiziska, känd för sin höga kvalitet choklad, importerade grundreceptet från franska och belgiska chocolatiers. Vad gör belgisk choklad unik är kvaliteten på ingredienserna och en nästan fanatisk anslutning till Gamla världen tillverkningsteknik. Även i dagens värld av automatisering och massproduktion, mest belgisk choklad fortfarande görs för hand i små butiker med originalutrustning. Faktum är att dessa små choklad butiker är en populär dra för turister som besöker Belgien idag. Ungefär som vingårdar, turer med belgisk choklad affärer inkluderar vinprovningar och exklusiva souvenirer.

belgisk choklad själv har varit populär sedan den 18: e århundradet, men en ny process skapad av Jean Neuhaus 1912 ökat sin popularitet tio gånger. Neuhaus används en speciell version av choklad kallade "couverteur" som en kall skal för vad han kallade "praliner". Dessa praliner är inte detsamma som sockrade behandlar erbjuds i amerikanska godisbutiker. Belgisk choklad praliner kan fyllas med en mängd olika smaksatta nougats eller krämer, såsom kaffe, hasselnöt, frukt eller mer choklad. Få andra chocolatiers i Neuhaus "dag kunde kopiera komplexa smaker av hans praliner. Många av de belgiska bolag choklad pralin är fortfarande i drift i dag-Leonidas, Neuhaus, Godiva och Nirvana är kända för sin gourmetmat praliner. En teknisk fördel belgisk choklad har framför andra chocolatiers är lagring av couverteur före användning . I choklad-processen, är kakaobönor mals och blandas med socker och kakaosmör och sedan jämnas ut genom härdning (försiktig tillsats av värme). Flesta choklad företag får sin choklad i fast form, vilket innebär att den måste värmas för att vara användbara. Belgisk choklad företag får ofta sina couverteur i uppvärmda tankbilar snart efter anlöpning. Eftersom choklad inte har svalnat, behåller det mycket mer av arom än den kylda sorter.

belgisk choklad kan vara dyrt, men de som har urvalet man säga att det inte finns någon jämförelse mellan en vanlig chokladkaka och en belgisk pralin. Som en gåva eller speciell överseende, är belgisk choklad en produkt som lever upp till sitt rykte om kvalitet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.