Vad är unikt Cincinnati Chili?

Cincinnati chili är unik av flera skäl: dess tunna konsistens, dess kryddor, liksom både förberedelserna och presentation metoder. Historia Cincinnati chili omfattar europeiska invandrare som förde den grekiska matlagningen stilen till området i början av 1900-talet. Under årens lopp uppnått det en kult-liknande följd av människor som tycker Cincinnati stil chili i Mom Pop restauranger stil, liksom kedjan salonger chili bl. a. Skyline, Gold Star, Dixie Chili och andra. Den tunnare konsekvent Cincinnati chili är faktiskt ett resultat av beredningsprocessen. Istället för att köttet är brynt, är det kokta ofta, vilket resulterar i en mjukare konsistens. Några recept nämna bearbetning nötköttet i en matberedare före tillagning. De ovanliga kryddor är ofta hemlig, men några ofta nämns inkluderar kanel, choklad, Worcester sås, kryddpeppar, lagerblad, kryddnejlika och andra.

Presentationen är kanske den mest unika drag i Cincinnati chili. Den mest grundläggande fat består av spaghetti nudlar toppad med chili och kallas en 2-vägs. En 3-vägs är chili toppad med strimlad ost och placeras på toppen av spaghetti nudlar. En 4-vägs lägger hackad lök till blandningen och en 5-vägs inkluderar röda bönor. I historien om Cincinnati chili, två namn Ofta uppstår: Tom Kiradjieff och Nicholas Lambrinides. Kiradjieff, en invandrare från Makedonien, öppnade en liten grekisk matställe med sin bror, John, i Cincinnati 1922. Många av områdets invandrare var tyska vid den tiden och inte vana vid grekisk mat. Som ett sätt att locka fler företag, beslöt bröderna att tjäna en spaghetti skålen med Mellanöstern kryddor.

Kiradjieff kallade skålen "spaghetti chili" och serverades på många sätt, bland annat ovanpå varmkorv. Hans fem sätt bestod av spagetti, chili, lök, kidneybönor och ost, serveras med en sida ordning korv, extra ost och kex ostron.

Efter invandrar till USA 1912, Lambrinides först arbetade för kejsarinnan Chili Company innan man öppnar sin egen grekisk restaurang 1949 i Cincinnati, med utsikt över stadens skyline. De tillagade maträtter med grekiska recept överförts från sin familj. Den verksamheten utvecklats till Skyline Chili kedja av restauranger och även försäljning av Skyline konserverad chili i dagligvaruhandeln.

Även om just denna typ av chili är mest populära i tunnelbanan Cincinnati området, som omfattar delar av Ohio, Kentucky och Indiana, är Cincinnati chili nu tillgänglig i andra regioner i USA. Allmänt känd som "Chili Capital i USA, är Cincinnati sägs ha mer chili salonger per capita och torg körsträcka än någon annan stad i USA.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.