Vad är några användningsområden för tranbärsjuice?

Tranbärsjuice är saft pressas ur frukten av tranbär, en evergreen Mat-liknande buske hemma i östra Nordamerika. Det finns ett antal användningsområden för tranbärsjuice, allt från en daglig glas för att stödja en sund kropp och hjärta till en mixer i cocktails och drycker juice. Straight tranbärsjuice är tillgänglig från många livsmedelsbutiker, även om det kan vara svårt att hitta tranbärsjuice utan höga majssirap, och blandade saft drycker som innehåller tranbärsjuice är också tillgängliga. Som fallet är med andra juicer, är hälsofördelar tranbär bästa som finns i juice utan konstgjorda sötningsmedel. Som en hälsokost, tranbär har flera fördelar. Dricka tranbärsjuice gör urinen surare, vilket kan vara mycket fördelaktig för urinvägsinfektioner. Även dricksvatten och juice kommer också att bidra till att spola njurarna och urinvägarna om de är smittade, kommer tranbärsjuice själva verket kan hjälpa kroppen att aktivt bekämpa bakterier. Tranbär verkar också lägre onda kolesterolet i kroppen, vilket gör dem ett hjärta hälsosam mat, och de är laddade med C-vitamin och antioxidanter. Ett glas tranbärsjuice då och då kan, som en följd, vara till stor nytta.

Många juicer använda tranbärsjuice som en mixer, eftersom saften har en unik syrlig smak som kan göra andra safter smakar mer smakrika och komplexa. En tranbärsjuice cocktail har en stor andel av tranbärsjuice med en annan frukt, t. ex. hallon som sötningsmedel, eller så har den en skvätt tranbärsjuice som är avsedda att förstärka smaken av saften, eller mildra sötma naturligt söta frukter. White tranbärsjuice, förresten, är tillverkad av lingon som plockas innan de når full mognad, och det tenderar att bli lite sötare. Sök efter juice med naturlig frukt sötningsmedel, honung eller rörsocker om möjligt.

Många alkoholdrycker också kräver tranbärsjuice, vilket är fallet med kosmopoliter, crantinis eller helt enkelt vodka och tranbärsjuice. Den syrliga smaken kompletterar ett brett utbud av alkohol, och kan bidra till att minska sin bitterhet och intensitet. Eftersom juicen också har en distinkt rik rubinröd färg, tranbärsjuice också användas för att lägga ett stänk av färg som annars trist drycker. I vissa fall kan en tranbärsjuice dryck skall garneras med kanderade eller färska lingon. Virgin drycker kan också göras med tranbärsjuice, för dem som föredrar att avstå.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.