Vad är historia Sockertopp?

Många historier cirkulerar om uppfinningen av Sockertopp som en religiös symbol för julen. Däremot ville pralin visas inte i sin nuvarande randiga och krokiga form förrän i början av det 20th århundradet. Den första inkarnationen av Sockertopp var en rak vit käpp, först uppfanns på 17th century som en dekoration för julgranar. En populär legend anser att en godis maker skapade Sockertopp att likna ett "J "för Jesus, eller en herde's skurk när den ligger åt andra hållet. Den vita godis sägs symbolisera Jesu renhet, eller jungfrufödsel. De tre små röda ränder är en påminnelse om den piska som Kristus emot före hans korsfästelse, och den stora inre rand är en symbol för det blod Han boden. Den pepparmint smak liknar den en ört som kallas isop, med i rening riter som beskrivs i Gamla testamentet.

Medan Sockertopp innehar dessa konnotationer för många kristna, de var inte den ursprungliga inspirationen för semester behandla. Den Sockertopp var ursprungligen en enkel dekoration för julgranar. 1670 hade körledaren av Kölnerdomen idén att böja godis i form av Shepherd's skurkar för att lägga till en religiös innebörd och räckte behandlar ut till barn under mässan För nästan 200 år, det Sockertopp var vit och smaksatta Endast med socker. Den Sockertopp förblev vita fram till 1920-talet, när konditor Bob McCormick av Albany, Georgia till den välkända röda ränder. Rödrandig pepparmynta godis först dök upp i mitten av 19th century i den svenska staden Gränna, och McCormick kan ha inspirerats av dessa läckerheter. Röda och vita godis käppar var hand-twisted först, och processen var mekaniserade på 1950-talet. "Bob's Candies" är fortfarande den mest sålda tillverkare av Sockertopp.

idag, godis käppar finns i en uppsjö av färger och smaker än de traditionella rött och vitt pepparmint. De är fortfarande en semester favorit, men åtnjuts av kristna och icke-kristna året runt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.