Vad är hemligheten till en god Pie Crust?

Vad är hemligheten till en bra pie crust? De flesta kockar som gör paj skorpor regelbundet alla har sina svar på denna fråga. Vissa svär förkorta i mixen, andra av ister. Vissa säger att sikta mjölet första, medan andra inte. Finns det ett bästa sätt att göra en pie crust? Bortsett från den metod, inte riktigt. Att göra en bra pie crust, bör kocken ser alltid till att varje ingrediens och redskapen är kallt. Sound udda? Inte riktigt. Värmen gör att fettet i degen binda med gluten i mjölet för snabbt, så pie crust hamnar tufft, inte anbud och fjällig. Så lade skål, gaffel och bakverk mixern in i frysen i ca 20 minuter eller så innan jordskorpan. Använd isvatten också. Vissa människor behåller sin mjöl i kylskåp, men kocken kan alltid mäta ut den och lägga den i skålen i frysen. En grundläggande pie crust recept börjar med en kopp allrengöringsmedel mjöl, 1 /2 tsk salt, 1 /3 kopp förkorta, smör eller ister och tre matskedar isvatten. Smör smaksatt förkortning är alltid ett bra val för en pie crust. Rör ner mjöl och salt tillsammans i en medelstor skål. Använd sedan ett bakverk mixer att skära i den förkortade tills blandningen former ärtstora bitar.

Lägg ungefär en matsked vatten i blandningen och börja försiktigt arbeta ihop till en deg. Tillsätt vatten en matsked i taget, tills blandningen nästan rengör sidor skålen. Om mer vatten än de ursprungliga tre matskedar behövs, lägg en tesked åt gången. Samla ihop degen till en boll.

Om tiden tillåter, låt degen vila i kylskåp minst en timme. Göra degen pie crust tidigt på dagen och kyla den några timmar eller över natten är ännu bättre. Detta gör att fett att åter stelna, så att gluten inte utvecklas lika mycket när pie crust rullas ut.

På ett mjölat ombord, marmor eller mjölat vax papper, vänd ut degen och platta den med händerna i en runda. Mjölet kavel och börja rulla den pie crust i en i stort sett rund form, tills den är cirka två inches (5 cm) större än pie pan. Lyft försiktigt upp degen i fyra delar och placera den i paj pan med spetsen av pie crust i mitten av pannan. Vik ut pie crust och försiktigt klappa den på plats i botten och sidorna av pannan. Trimma jordskorpan och flöjt det med fingrarna eller en gaffel, som önskat. Nu kommer en annan kontroversiell fråga: att pre-baka eller inte? Återigen är detta ofta en fråga om personlig preferens. I längre baka pajer, kommer skorpan baka troligen igenom. Med kortare bakning gånger, kan dock före baka jordskorpan vara en bra idé. När pre-baka en paj crust, bör kocken täcka kanterna med aluminiumfolie, eftersom pre-bakning, tillsammans med de viktigaste bakning, kan förbränna jordskorpan. Skorpan kan bakas i en varm ugn-ca 425 ° F (218 ° C) cirka 12 minuter eller tills brunt. Vissa kockar svär också genom att använda någon form av vikter pie crust, såsom pärlor eller bönor, under före gräddningen. De säger att detta hindrar pie crust från krymper bort från sidorna av pannan.

I vilket fall, när skorpan är gjort, kan kocken fylla den med choklad grädde, kokos eller citron fyllning, äpplen, bär eller persikor för en läcker efterrätt . Fyllningen kan göras medan degen vilar övrigt. Den resulterande läcker paj med flagnande skorpa är alltid värt besväret.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.