Vad är det bästa sättet att smälta choklad?

Flera cooking recipes uppmaning till kocken att smälta choklad. Det är också nödvändigt att smälta choklad i många olika desserter och för vissa konfekt. Smält choklad, när svalnat, också gör ett bra komplement till bakad recept och kan användas effektivt i choklad dekorationer.

För att smälta choklad, måste kocken utsätta sig för indirekt värme. Värmen blir fast i flytande form, ungefär på samma sätt som en käpp i smör flytande vid värme. Att smälta choklad, en temperatur av 90 ° F (cirka 32. 2 ° C) krävs, trots att temperaturen kan tillåtas stiga mellan 104 och 113 ° F (cirka 40 och 45 ° C) i de flesta fall. för att smälta choklad i en ljusare färg, som kocken måste ta särskild omsorg för att förhindra att bränna det. Av denna anledning finns det fastställs temperaturer man bör hålla sig till när du försöker smälta choklad. Exempelvis bör mjölk och vit choklad inte värmas till över 115 ° F (ca 46,1 ° C). Smälta mörkare choklad, bör temperaturen inte överstiga 120 ° F (48,9 ° C). Av denna anledning är det bäst att kolla etiketten innan du börjar smälta choklad. När du försöker smälta choklad, är det bäst att värma det tills det är bara delvis smält. Därefter bör den tas bort från värmen och rörs om med en värme-spatel bevis gummi tills den är helt smält. Detta garanterar att chokladen inte blir brända. Man bör också se till att pärlor av fukt inte smälter med choklad. Sådan fukt kan orsaka en grynig och knottrig konsekvens. Vit choklad är särskilt mottagliga för klumpar när den utsätts för alltför mycket värme. Detta beror på att det innehåller mjölktorrsubstansen. Detta fenomen kallas beslag i den kulinariska världen. Om beslag sker samtidigt som man försöker smälta choklad, kan vändas genom att en liten mängd vegetabilisk olja till choklad medan den fortfarande över värmen.

A dubbel Pannan är det bästa verktyget för att använda när smält choklad. Det är lämpligt för smältning av små och stora mängder choklad. En dubbel panna består av två kastruller, en staplade på den andra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.