Vad är det bästa sättet att förvara vin?

vin ökande popularitet, har många människor blivit amatör samlare. Ju mer man samlar in, ju mer man behöver vara orolig för hur att ordentligt lagra vin. För de flesta är kostnaden för att bygga en vinkällare uteslutet, även om detta är det perfekta sättet att förvara vin. Men som en bygger en samling, finns det några tips som kan hjälpa en lagra vin och behålla sin goda smak. Det är viktigt att överväga vilken typ av vin man vill lagra. Mousserande vin, till exempel, är mest känsliga för förändringar när den utsätts för ljus och värme. Det är bra att hålla en flaska mousserande vin ut för ett par dagar, när de fortfarande korkade. Men om man planerar att vänta en vecka eller två innan servera vinet, är det bättre att lagra vin av mousserande sorten i kylskåp.

Vitt vin är också mer känsliga för förändringar av ljus och värme, så vitt vin bör lagras antingen i en sluten sval skåp eller i kylskåp. Med goda viner är det viktigt att inte servera dem vid för kallt i en temperatur som detta kan tråkiga smaken. Den rekommenderade temperaturen för servering vitt eller mousserande vin är inte mindre än 45 ° F. (7,22 ° C). Man kan också välja att tjäna dessertviner vid en kall temperatur, även om många också föredrar dem i rumstemperatur.

Om man vill lagra vin som Merlots eller Zinfandels i kylskåp, bör det ges en dag till värmas upp till rumstemperatur före servering. Det är en allmän regel att rött vin aldrig ska serveras kyld. Det berövar vin för mycket smak.

Om man planerar att lagra vin i en liten vinställ, bör man förvara mousserande viner på den lägsta hyllan, vita ovanför mousserande och röda ovanför vita. Denna rekommendation för lagring av viner tar hänsyn till att värmen stiger. Således viner som kräver den lägsta temperaturen kommer att sitta vid den lägsta temperaturen.

Även ett vinställ eller vin fall kan vara en trevlig skärm, ska man inte offra smak för estetik. Racket ska inte vara i direkt ljus, eftersom det kommer med tiden leda till att vinet till ålder snabbare och förlorar sin smak. Ett alternativ till vinställ är en liten glaslucka vin kylskåp, som bättre kan lagra vin än ett rack väderexponerats. Den tenderar också att förhindra molding om man planerar att lagra vin under en lång tid. Viktigast att anse temperatur, är att vin inte bör förvaras i en temperatur över 55 ° F. (12,77 C. ), eller under 40 ° F. (4,44 C. ).

Om man väljer att lagra vin i en garderob bör det finnas en anständig mängd luft, eftersom detta kan också förhindra mögel från att bildas, i synnerhet på röda viner. Akta er för gamla skogar som kan orsaka korken ruttna. Eventuella garderoben bör vara väl rengjord, och inte lukta unket eller visa torr röta. Flesta vinentusiasterna rekommenderar också att man lagrar vinet på sin sida, snarare än upprätt. Detta håller vinet i kontakt med korken, som förhindrar att luft kommer in i vinet.

Slutligen bör en butik aldrig vin med andra livsmedel som kan jäsa. Frukt, grönsaker och ost att ruttna i närheten av ett vin kan faktiskt leda till att vinet att börja forma också, och dessa mögliga smaker får komma in vinet via korken.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.