Vad är det bästa sättet att förvara livsmedel?

Alla som någon gång ätit en kyld potatis eller upptäckt en svartnade hög med bananer goo kan lätt identifiera sig med behovet av att lagra fram ordentligt. Färska grönsaker och frukt bör ingå i en hälsosam diet plan, men man måste veta hur man förlänga deras livslängd efter att ha lämnat affären. Professionella livsmedelsaffär är utbildade för att lagra producera för maximal överklagande och hållbarhet, men få hem kockar har tillgång till sådan utbildning. Att lära sig att lagra producera korrekt kan spara hem kockar en massa pengar och hjärtesorg som orsakas av skämd frukt och grönsaker.

Under vissa omständigheter är det korrekta sättet att lagra produkter som inte lägga den i kylen alls, eller åtminstone inte direkt. Vissa frukter och grönsaker, såsom plommon, persikor och bananer, är fortfarande mognar i butiken. Så länge deras skinn eller skal förbli intakt, de mognande frukter kan lämnas på diskbänken i flera dagar. När de har mognat fullständigt bör dock små urkärnade frukter placeras i perforerade plastpåsar och lagras i den övre delen av ett kylskåp. Bananer och äpplen kan göra bättre ifrån andra frukter och kylskåp. De var och producera en gas som uppmuntrar andra frukter att mogna för snabbt. Det bästa sättet att lagra varor såsom potatis, jams, lök och andra rotfrukter är rumstempererad. Behåll lagring väskor från marken för att avskräcka skadedjur och insektsangrepp. Undvik att tvätta rotfrukter tills det behövs, eftersom fukten kan uppmuntra röta. Leta efter tecken på förstörelse på lök, såsom svarta fläckar eller blåmärken. Potatis bör inte tillåtas att gro nya rötter genom deras ögon ". Kyl stärkelserika leder ofta orsakar en kemisk förändring av stärkelse till socker, vilket resulterar i en LUKTFRI produkt.

För att lagra råvaror i en skarpare låda placerar ett lager av absorberande pappershanddukar på lådan botten eller i den perforerade lagring påsar. Varor såsom selleri, morötter, sallad eller kål kan hållas i ett skarpare låda, men de bör hållas torra och användas snabbt. Fukt kan uppmuntra till en form av röta, vilket kommer att förstöra hela grönsaker och eventuellt spridas till andra det kontakter. En skarpare låda största fördel när du lagra produkter är kallare lufttemperatur, inte förmågan att behålla skarpa bladgrönsaker krispiga på obestämd tid.

Andra frukter och grönsaker kan överleva i flera dagar på översta hyllorna i ett kylskåp, så länge de är inslagna i perforerade plastpåsar. De flesta frukter och grönsaker fortsätter att "andas" efter att de har skördats, så perforeringar i plastpåsar möjliggöra ett utbyte av gaser. Kylning är inte alltid en lösning när du lagra producera, dock. Vissa ömtåliga frukter, såsom bär, kan skadas allvarligt av kyl-processen. När du är osäker kan det vara bäst att lämna ut det. Sluten frukter utan synliga punkteringar eller blåmärken kan överleva ganska bra i rumstemperatur i några dagar.

Om du tvekar om det korrekta sättet att lagra producera, be en professionell livsmedelsbutik. Det kan vara tecken på nära vardera tillverkar post detaljer korrekt lagring temperaturer och metoder. En livsmedelsbutik producera gången kan visa frukter och grönsaker för maximal visuell överklagande, men inte nödvändigtvis för långtidslagring. Konsumenter som tycker färskvaror bör utbilda sig på de bästa sätten att lagra olika frukter och grönsaker, speciellt under tider då priset på produkter är hög.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.