Vad är det bästa sättet att Defrost kött?

Det finns flera sätt att tina kött säkert sätt, inbegripet kallt vatten upptining och kylskåp avfrostning. Alla de bästa sätten att tina kött kommer att tina köttet utan att det blir för varm, eftersom värme kan främja tillväxten av skadliga bakterier. Matlagning kan inte döda alla bakterier, och avfallsprodukter från bakterier kan vara skadliga, så det är mycket viktigt att komma ihåg att allt kött skall förvaras svalt medan de upptining, även om du har bråttom.

kött bör aldrig lämnas ut på disken eller tinats i varmt eller hett vatten. Dessa metoder främja tillväxten av bakterier, och kött som har behandlats på detta sätt skall kasseras. Den potentiella risken för livsmedelsburna sjukdomar är inte värt kostnaden för köttet. Det bästa sättet att tina kött är i kylskåpet. Om du vet att du tänker använda kött nästa dag, ta den ur frysen, lämna den i originalförpackningen och placera den på en sval plats i kylskåpet över en skål eller tallrik för att fånga juice. Denna teknik gör det möjligt köttet varsamt tina utan låter det bli farligt varmt. Vara medvetna om när avfrostning kyckling med denna teknik som hemoglobin från benen hos unga kycklingar kan överföras till köttet, få det att se blodig. Detta är inte skadligt, bara ful. För särskilt stora stekar och stora fåglar som kalkoner, kan ta flera dagar i kylskåp upptining.

Om kylskåpet avfrostningen inte är ett alternativ på grund av tidsbegränsningar, det näst bästa alternativet är kallt vatten upptining. Paketet köttet i en vattentät påse och doppa den i en skål fylld med kallt vatten, byta vatten varje trettio minuter för att hålla temperaturen konstant. Det tar mellan 30 minuter och en timme per pound (halv kilo) för att tina kött med den här tekniken.

p

Mikrovågor kan också användas för att tina kött i en knipa, Även om denna teknik kan ändra färg, smak eller textur när köttet är kokt. Om du behöver tina kött i en mikrovågsugn, vara medveten om att tekniken fungerar bäst med mindre, tunnare köttbitar, snarare än stora bitar, stekar. I vissa fall kan köttet också helt enkelt vara lagad medan det fortfarande är frusen, särskilt om den skurna är relativt tunn. I dessa fall, använd en stektermometer så att mitten av kött har tillagats ordentligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.