Vad är Pers nycklar Tre Potatis?

Vem säger mutation orsakad av rymden strålning kan inte vara välsmakande och läckra? Så är fallet med en exotisk variant av kinesiska knölar kallas Pers nycklar Tre potatis, eller så kallade "space potatis. " Alla hjärtans dag diners i Shanghai i Kina var bland de första konsumenterna av Pers nycklar Tre potatis, som utvecklats av Haikou Pers nycklar Company från frön transporteras ombord på den andra kinesiska bemannade rymdfärd i oktober 2005. Utsädespotatisen var en del av jordbruks experiment om verkan av tyngdkraften förlust, kabintryck och utrymme strålning på olika stapelgrödor. När grodda Pers nycklar Tre utsädespotatis återvände till jorden, upptäckte forskarna att den lila färgen var mer intensiv och strukturen på potatis var mer klibbig än andra stammar. The Color Purple är nära förbunden med både kungligheter och romantik i den kinesiska kulturen, ungefär som färgen röd i västerländska traditioner. När ord av en intensivt lila sötpotatis nått ledande kinesiska kockar samarbetade de på över 60 recept featuring the Purple Orchid Tre potatis, betonar deras betydelse som "space potatis" som skapats av den framgångsrika kinesiska bemannade rymdprogram. Dessa recept för Pers nycklar Tre potatis varierade från förrätt till huvudrätter till desserter, med ännu ett par blandad drink recept längs vägen. Ett populärt recept visade sig vara tillverkad av torsk insvept i spröda flis från Pers nycklar Tre potatis.

Försäljningen av nya Pers nycklar Tre potatis fått en andra uppsving när de beskrivs utförligt på Alla hjärtans dag menyer. Par på romantisk datum bjöds på ett antal rätter featuring Pers nycklar Tre potatis i stället för den traditionella sötpotatis serveras vanligtvis i samband med måltid. Restauranger som främjat Pers nycklar Tre potatis uppges ha gått igenom hundratals pounds av de muterade grönsaker under tiden för "rymden potatis"-kampanj.

Det finns en del kritik av Pers nycklar Tre potatis marknadsföring, dock. Vissa forskare säger samma mutationer och varianter färg kunde ha dubbleras i jordbundna laboratorier och lokala kinesiska bönder har producerat purple-colored sötpotatis i århundraden. Detta är inte första gången en produkt har så nära förknippad med de kinesiska rymdprogrammet heller. Försäljningen av Kung Pao kyckling skjutit i höjden efter det rapporterades att skålen var en favorit ombord måltid i en populär kinesisk astronaut. Vattenmeloner skapats från muterade utsädespotatis främjade också tungt som "Space vattenmeloner," får mycket av samma uppmärksamhet i medierna som Pers nycklar Tre potatis transporteras ombord på det andra uppdraget.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.