Vad är Jamaican Blue Mountain Coffee?

Jamaican Blue Mountain coffee är en mängd kaffe som odlas i Jamaica's Blue Mountains. Även om det kommer från vanlig kaffe växter är detta kaffe långt från vanliga, och det är faktiskt mycket uppskattad, typiskt befallande priser som är bland de högsta i världen. Japan importerar de allra flesta Jamaican Blue Mountain produceras varje år, även om det kan hittas i exklusiva kaféer i andra delar av världen. Detta kaffe är döpt efter det särskiljande bergsryggen som spär på Jamaica. Villkoren i Jamaica är idealisk för växande kaffe, eftersom ön har ett tempererat klimat och bördig jord. Dessa villkor kan skapa en överlägsen böna när en kaffe planta är väl vårdad, eftersom människor har känt i århundraden, ända sedan kaffe först infördes till Jamaica. Med tiden, kaffe från Blue Mountain regionen blev känd i synnerhet, och är idag ett skyddat kontrollmärke, vilket innebär att kaffe som produceras i Blue Mountains och intygas av fika på Jamaica är det enda kaffe som kan anses vara "Jamaican Blue Mountain Coffee. " Detta kaffe har några särdrag. Den första är en anmärkningsvärd brist på bitterhet, och den andra är en mild, mycket komplicerat, nästan gräddig smak. Kaffe provsmakare upptäcka ofta ett överflöd av blommor anteckningar i Jamaica Blue Mountain, tillsammans med en nästan chocolaty smak. Fläktarna är villiga att betala höga priser för denna otroliga kaffe, som är delikat onykter svart eller med grädde. Detta kaffe är väl värd att prova, om du har en möjlighet att göra det.

uppenbart ön Jamaica har ett egenintresse av att skydda integriteten och Jamaican Blue Mountain coffee. Den Kaffe Styrelsen undersöker noggrant grödor, med bönor storlek och andra egenskaper för att avgöra huruvida kaffet kommer att certifieras, och i vilken grad. När certifierad, får kaffet rostas eller sändas grönt för off-site rostning. Som regel är Grade One Jamaican Blue Mountain de finaste kaffe.

För att klassificeras som Jamaica Blue Mountain coffee måste kaffet odlas mellan 3. 000 och 5. 500 fot (914 och 1. 676 meter) i församlingarna Saint Andrew, Saint Mary, Saint Thomas, eller Portland. Kaffe odlas under den höjden kallas Jamaicanska Låg Mountain eller jamaicansk Högklinta kaffe, beroende på höjd, medan ingen kaffe odlas högre till toppen av Blue Mountains är ett naturreservat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.