Vad är Beverage Called en sängfösare?

sängfösare som en dryck är ett uttryck som går tillbaka till 1700-talet, när folk västen nightcaps som ett sätt att värma sig och på så sätt främja bättre sömn. I en bemärkelse nattmössa dryck, som verkligen kan vara alla typer av alkoholhaltiga drycker, ger värme, och även generellt gör en lite sömnig. Alkohol vid första sedates, och det minskar kroppens temperatur, vilket gör en känsla varmare. Ett annat ursprung för ordet sängfösare är idén om det "tak" på kvällen. När du var klädd helt i äldre tider var så klä inte förrän du sätter på din hatt. Med andra ord du var inte klar förrän du utjämnade. Nightcap kan således användas för att beteckna en kvälls finish och är så används i många filmer där vackra unga dam bjuder en herre till hennes lägenhet eller hem för en sängfösare. Detta är, åtminstone i PG filmer, slutakten av ett datum och ett sista farväl innan kvällen är över. Som nämnts kan en sängfösare vara drycker av något slag, men måste oftast innehåller alkohol. Vissa hävdar att drycker som kakao, kamomillte eller värmde mjölk också kan kallas nightcaps. Om du inte vill främja sund sömn, du är bättre med te eller mjölk än du skulle vara med något med alkohol i det. Ändå tar en alkoholhaltig dryck innan sängen var vanligt förekommande. Charles Dickens, i romanen David Copperfield har en underbar beskrivning av Betsy Trotwood tar hennes nattliga dricka vin och vatten, som hon doppar remsor av rostat bröd. När Betsy står inför ekonomiska motgångar hon växlar att dricka öl istället.

Läkare som används för att rekommendera en måttlig mängd alkohol före sänggående för de människor som lider av sömnsvårigheter, men nu är betydligt klokare att effekterna av alkohol, även i små mängder på sömncykel. Även en enstaka drink innan sängen är bra, om du regelbundet konsumerar alkohol vid sänggåendet, du är ganska troligt att få sömnsvårigheter. Alkohol kan göra dig dåsig och varmt i början, men det tenderar också att halvera mängden REM-sömn du får.

Den har också en tendens att verka mycket ljusare sova i den senare delen av ditt sovande tid, vilket innebär att du kan vakna oftare och snabbare gå igenom sova cykler. Om du känner dig trött på natten, bara föreställa sig hur trött man kan känna efter en dålig natts sömn som började med en alkoholhaltig dryck. Som Olympia Dukakis kommentarer om mannens drickande i filmen Moonstruck att när han dricker för mycket, sover han för hårt och när han ska ner.

Det finns flera bartender grupper som tyder på ett perfekt recept för sängfösare. Dessa omfattar ofta en blandning av kaffe likör eller crème de cacao med mjölk. Vissa innehåller whisky, whiskey eller andra hårda alkoholer. Tekniskt annan dryck med alkohol, tas före sänggåendet, mössor kvällen och är därmed en sängfösare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.