Vad Recept kan jag göra med en mango?

mango är en tropisk frukt som har funnit en internationell hem i 21: a århundradet. Dessa stora, täta, är orange-konkretiseras behandla delicious på egen hand, men kan trotsa fantasi när det gäller matlagning med det. Mango har en söt, mild smak som framgångsrikt kan blandas i olika maträtter, både dessert och välsmakande recept.

En av de bästa drinkar du kan göra med denna frukt är den traditionella indiska mango lassi. Mango har odlats i Indien för mer än 2000 år, och kan stänga av denna inhemska och friska milkshake till en tjock, smakrik svalare. För att göra en mango lassi, kombinera vanlig yoghurt, mango bitar eller skivor, lite socker och några matskedar isvatten i en mixer. Efter blandning tills den är slät, kanske du vill sätta din mixer i frysen i ca tio minuter för att tjockna blandningen. Mango är läcker i någon frukt smoothie och lägga konsistens som kan tillåta dig att avstå från gödning glass.

Att krydda sydvästra mat, prova att göra dina egna syrlig mango och avokado salsa. Skala och skär mango i små bitar, och kombinera i en skål med avokado, rödlök, paprika, en finhackad spansk peppar och koriander. Slänga dessa ingredienser med ett stänk av olivolja och vinäger och strö salt och en gnutta socker. Detta recept är snabb, enkel och säker att sparka quesadillas eller nachos upp en nivå.

För en variant på banan eller zucchini bröd, försöka ersätta traditionella smaker med mango. Blanda upp ett parti av dina favorit sött bröd smet och tillsätt mosade mango massa av blandningen före gräddningen. Du kanske också vill kasta i russin eller korinter, eller lägga kokos för en verkligt tropisk frukost eller mellanmål bröd. Detta bröd är en stor gåva, speciellt om du lägger till en burk ananas gelé.

Den underbara krämig och tjock konsistens av mango lämpar sig för att göra läckra kylda soppor. Dessa rätter är fantastisk för varma sommardagar supéer, och kan ändras för att göra dem söt och kryddig. För en låg fetthalt version, blandning skalad och skivad mango med citronsaft, socker och nonfat gräddfil. Prova tjänar över bär som en säsongsbetonad dessert, eller krydda med kanel, kardemumma och het paprika och servera i snapsglas som en eldig första kurs. Eftersom dessa frukter har en lång historia i det indiska köket har de en speciell plats i världen av indiska chutney. Göra mango chutney, chop flera mango i bitar och stek med lök, chili, paprika och ingefära. Till denna blandning, lägg ananasjuice, vinäger, curry, nötter och vad kryddor du gillar. Om de förvaras på rätt sätt, kan denna blandning pågå i veckor och är en utsökt krydda för smörgåsar och ett utmärkt garnering av toast. Du kan prova packning det i sylt burkar och ge som gåva till vänner, men förväntar sig att bli tjatade på ditt recept.

Mango är något skrämmande, men är värt besväret att förstå deras smak och konsistens. När du kär i frukten, ser du att det är lätt anpassas till olika rätter. Mango är bra för dieters, eftersom de är ganska näringsrika och göra och utmärkt substitut för tyngre desserter. Prova doppa skivad mango i honung bevattnas med chili flingor för en fantastisk och enkel efterrätt som kommer att tillfredsställa de starkaste socker suget.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.