Ska jag köpa en gas eller el Range?

Vare sig i form av ett fristående område, Cooktop eller inbyggda i rad, behöver alla en kamin. Gas-och elspisar är allmänt tillgängliga. Vilket är bäst, med gas eller el räckvidd? Är det stor skillnad mellan de två?

Teknik har äntligen ställs gas-och elspisar i nivå med varandra. Faktum är att många kommersiella kvalitet och professionella intervall laga mat med gas. Matlagning med gas är mer exakt. Kocken kan kontrollera den exakta mängd värme under en pott, och det är förmodligen gas främsta fördel gentemot el. I de flesta andra avseenden kommer att välja en gas eller el intervall beror till stor del på en kock behov och önskemål.

Priset är också ett beaktande när man väljer en gas eller el räckvidd. Elektrisk räckvidd eller Cooktop är oftast billigare än en gasspis. Skillnaden i pris kan vara allt från 75 till 200 amerikanska dollar (USD), beroende på modell, tillverkare och funktioner. En husägare kommer att behöva en 240-volts strömadapter till en elektrisk räckvidd, och de flesta hem har dessa redan finns. Den husägare kan behöva ha en gas som installerades om han inte har gastjänstleverantör redan, och det kostar mer än att installera en 240-volts uttag.

gasspisar i allmänhet har förseglats brännare, som minskar röran på en Cooktop om något spill. Elspisar med spiral brännare allmänhet har avtagbara droppa pannor för att ta hand om problemet, men de kan bli matt och smutsigt med frekvent användning. Solid-top elektriska varierar ha strålningsvärme element under ett glas eller keramiskt topp. Det spill har ingenstans att rinna till med ett sådant utbud, så toppen är lätt att rengöra. En husägare kommer att betala extra för den fasta Cooktop alternativet, dock. med gas eller el-serien kommer ha självrengörande alternativ, som en välsignelse för alla som har städning arbetsuppgifter. Gasspisar också kan ha en elektronisk tändning alternativ, vilket eliminerar behovet att fysiskt lätta brännaren med en tändsticka. Kocken bara trycker på en knapp och antänds brännare. När avgörandet mellan en gas eller el räckvidd, husägare måste komma ihåg att gasspisar kommer med en gas fara. De har pilot ljus, och ägarna måste vara oerhört försiktiga med att ha någon form av brandfarliga vätskor i hemmet. Varje hem utrustad med en gasspis bör också ha en detektor kolmonoxid, ifall något händer. Den husägare bör också veta hur man släcka sparlåga under semestern eller i en nödsituation. En annan faktor att beakta när man väljer gas eller el sortimentet är tillgången på strömkällan. Gaskök är praktiskt för dem som bor i områden där den primära energikällan är propan eller naturgas. De är mer benägna att ha en linje redan installerat i sina hem för en gasspis, och då är det enkelt att koppla kaminen till linjen. En del husägare har ett enkelt beslut när de överväger en gas eller el räckvidd. De är rädda för gas och mycket föredrar el. De tycker inte om tanken på att ha en pilot ljus brinnande i hemmet hela tiden och har en gasledningen i bruk i närheten. De gör inte heller gillar tanken på att behöva tända en brännare, även med ett elektroniskt tändsystem. Dessa villaägare kommer att vilja få en elektrisk spis oavsett vad.

För dem som inte fruktar gas, och för vilka en gasspis är mer praktisk, personlig smak och budget kommer att avgöra om de handlar med gas eller el räckvidd. Många kockar föredrar gas på grund av dess värme precision, även om många elspisar erbjuda ganska exakta uppvärmning, liksom. Däremot kan en kock stekt paprika över en gasbrännare, gör toast marshmallows för desserter, och göra andra saker en elektrisk spis inte tillåta.

Som med de flesta hushållsmaskiner , jämför priser och kunskaper om funktionerna är konsumentens bästa vän när det gäller att köpa en kamin. Med gas eller el-serien kommer att ge många års tjänst till husägare. Välja på varandra helt enkelt beror på personliga preferenser och som passar hans eller hennes livsstil bäst.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.