Kommer äta Morötter Förbättra Syn?

årtionden, föräldrar runt om i världen har uppmuntrat barnen att äta sina morötter för att få friska visioner. Om det bara var så lätt. Om morötter kan vara att människors ögon vad spenat är att Popeye muskler, skulle blindhet finns, och vi skulle bara glasögon för kosmetiska ändamål. Även om det finns vissa tecken som tyder på att äta morötter kan bidra till att upprätthålla nuvarande vision kapacitet finns det inga fasta bevis på att äta morötter kan förbättra synen.

Föräldrar till kräsna äter inte förlora hjärta, morötter är höga i beta-karoten (ett pro-vitamin) som omvandlas till vitamin A. När det gäller syn, spelar A-vitamin en viktig roll för en hälsosam syn. När kroppen går miste om Vitamin A finns risk för synnedsättning och xeroftalmi-torkning av hornhinnan. Blindhet på grund av brist på vitamin A sällan sker i USA, är det dock ett problem bland barn från utvecklingsländerna. med för mycket A-vitamin finns en viss risk för toxiska död, men carotenemia, ett tillstånd som visar hud orange eller gult, är mer sannolikt att inträffa. I båda fallen kan en hälsosam balans av vitamin A kan uppnås genom att öka eller minska mängden morötter i din kost. The United States Department of Agriculture (USDA) rekommenderar ett dagligt intag av 1. 300 mikrogram vitamin A. Detta innebär att äta ett medelstort morot ger dig mer än 400% av det rekommenderade dagliga intaget. Eftersom A-vitamin finns i många andra livsmedel som mjölk, ägg och lever, äter morötter dagligen i allmänhet inte är nödvändigt. (Inte heller är äpplet, men det är en annan fråga). Ett antal påståenden uppger att äta morötter kommer också att förbättra synen på natten. Detta är också ett uttalande som förtjänar vissa förbehåll. Ursprunget att äta morötter för att förbättra synen i mörkret kan komma från studier som visar att när en morot förbrukas, är Vitamin A omvandlas till ögats näthinna i rhodopsin-en lila pigment som behövs för natten vision. En annan källa för den felaktiga informationen kan komma från förbundna risker för blindhet, som utmaningar med nighttime vision är vanligtvis de första tecknen på en A-vitaminbrist. Liksom i fallet med dagtid vision, konsumtion av morötter kan bidra till att upprätthålla natten klarhet, men kommer inte nödvändigtvis bättre syn.

Intressant nog har forskarna funnit att en viss mängd klorofyll derivat, finns i lummiga gröna grönsaker, kan öka öga känslighet för rött ljus, vilket förbättrar natten vision. Men åk inte satsa på spenat och natt säkerhet än. Ett bättre sätt skulle vara på bättre belysning, bättre än vad som är god medicinsk vård.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.