Kan jag Suppleant Äppelmos att baka?

Det beror på vad du vill ersätta äppelmos till. Äppelmos gör en mycket dålig ersättning för mjöl, till exempel, men ett bra substitut för oljor med låg fetthalt bakning, och när man pratar om med äppelmos vid bakning, de brukar betyda sänkt fetthalt bakning. Den kan också användas i vissa veganska recept som ett ägg ersättning. Men bakning med äppelmos är komplicerat, och det kräver en hel del experimenterande. Oerfaren bagare kan bli frustrerade när de försöker ersätta äppelmos vid bakning eftersom det i grunden förändrar vårt sätt ett recept fungerar. Den bärande tanken med äppelmos som en olja ersättare som äppelmos är rik på pektin och pektin kan bilda en hinna runt enskilda korn av mjöl, precis som oljan gör. Denna film hämmar utvecklingen av gluten, hålla bakverk anbud och fuktig. Av samma anledning, folk använder andra frukter puréer som banan som ersättning för olja vid bakning.

Men du kan inte bara ersätta äppelmos för olja vid bakning. Äppelmos har vatten, vilket kan bidra till att gluten bildas, och dess fuktigare än olja, som kan förvandla en deg eller smeten i en soppa. Som regel måste du använda hälften så mycket äppelmos som du skulle olja, och du måste behålla lite olja i receptet, eller kommer det inte fungera. Den exakta mängden olja varierar beroende på recept, och det är en del av problemet med att ersätta äppelmos vid bakning. Som en allmän regel, bagare säga att börja med två matskedar (10 milliliter) av olja. Det är också viktigt att blanda de våta och torra ingredienserna i sista minuten, och att blanda dem bara kort, begränsa den tid under vilken gluten kan utvecklas.

Inte alla recept vidta för substitutioner med äppelmos. Äppelmos tenderar att göra mat cakier, och det är omöjligt att få en krispig konsistens med äppelmos. Det kan också göra bakverk tufft genom att utveckla gluten i mjölet. Det är en bra idé att börja med små recept när du ersätta äppelmos, och vara beredd att kasta några experiment i soporna om de inte fungerar. Du kan också behöva minska sockret i receptet för att kompensera för sötma i äppelmos.

I vegan bakning, vissa människor ersätta äppelmos eller bananer för ägg, med äppelmos som en våt ingrediens och bindemedel. I vissa livsmedel, detta fungerar mycket väl. Kakor, till exempel, kan ibland vara framgångsrikt med äppelmos istället för ägg. I rätter som cookies, dock kan resultatet bli förödande, med cookies sprida fylla pannan i en cakey massa. Som regel, om du lagar maten i en form som en kaka eller muffin pan, det är säkert att använda äppelmos, men om maten behöver stå ensam på en plåt, som med kakor och scones, äppelmos kommer inte att fungera som ett ägg ersättare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.