I matlagning, vad är ett kallt vattenbad?

ett kallt vattenbad är matlagning teknik som omedelbart gripanden processen för vad du matlagning genom att direkt sänka ner den i kallt eller isvatten. Enklaste kallt vattenbad är att hälla kallt vatten på livsmedel som pasta medan det fortfarande sitter i durkslag. Detta kan hjälpa till att hålla din pasta al dente efter recept som pastasallad. Att släppa ut livsmedel i kallt vatten är också vanligt när du är blekning, eller lätt matlagning, grönsaker för att användas som en sida och i sallader.

Anledningen kockarna anställa ett kallt vattenbad beror på att mat som värms upp kommer fortsätta att laga något, även efter att det tas bort från värmen. När du är minimalt laga mat och behöver det för att behålla en viss struktur och fasthet, kan du avsluta fortfarande upp överkokning om du inte använder kallt vattenbad. Detta kan också kallas chockerande maten, eftersom dess resultat är att omedelbart avsluta tillagningen. Ibland lägga salt i kallt vattenbad, cirka en halv tesked för varje litern vatten som används. Detta kan hjälpa maten behåller sin naturliga natrium, men många hoppa över detta steg med fina resultat. Den enkla kallt vattenbad består av massor av istäckta i vatten. Några recept rekommenderar att du fyller en skål ungefär två tredjedelar med is, och sedan lägga tillräckligt med vatten för att täcka isen. p

mat som skållade grönsaker placeras sedan i kallt vattenbad och får sitta i en minut eller två. De kan sedan tas bort och kommer inte laga mat längre. Du kan lagra de flesta grönsaker som har chockerat för ett par dagar i kylskåp. Överväga att placera dem i lufttäta påsar eller lockförsedda behållare att hålla dem friska. Du kommer även vill torka dem en aning om du planerar att lagra dem, så att överflödig vätska inte förstöra dem.

Du bör inte använda ovanstående teknik kallt vattenbad för pasta recept där du vill hålla maten varm och servera genast. Faktum är att många recept på pasta bör inte innehålla en chock process, eftersom även hälla kallt vatten över pasta kan ta bort pastan stärkelsehaltiga beläggningen blir när det kokar. Denna stärkelse beläggning kan vara nödvändigt när pastan läggs direkt till tunna såser, eftersom det bidrar till tjocknar dem. Samma sätt om du lägger heta potatis till tunna såser och soppor göra dem tjockare, bör du ta med någon typ av sköljning eller chockerande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.