Hur mycket ska jag tips på en restaurang?

Hur mycket bör du tips på en restaurang beror på dessa faktorer: storleken på din fest, den klass av restaurangen, och kvaliteten på tjänsterna. I detta fall kommer vi att ringa ett stort parti något över 6 personer, och en dyr restaurang en fyrstjärnig "restaurang. Men först låt oss överväga mer ödmjuk anläggningar. Hur mycket ska du tips för att äta på en disk? I detta fall tjänsten anses inte vara en stor del av måltiden, så 10%-12% är en lämplig spets. Men om tjänsten är utmärkt det är inget fel med tipp 15%.

Hur mycket ska du tips för att äta på en lokal restaurang? Tillhandahåller tjänsten var bra, ett tips på 15% av notan före skatt är en bra tumregel. Om du råkar bo där staten skatten är mellan 7% och 8% kan du räkna ut spets lätt genom att titta på det belopp du skall beskattas och enkelt fördubbling. Du kan sedan runda detta belopp av högre eller lägre beroende på tjänst och din statens skatteprocenten. Till exempel, låt oss säga den statliga skatten är 8%. Om han kommer till $ 48. 70, kommer skatten $ 3,90, för en total bill of $ 52,60. Att snabbt beräkna spets, dubbel $ 3,90 för en spets $ 7,80. Eftersom detta är 16% (två gånger statlig skatt), kan du avrunda att lämna en $ 7 tips. Detta gäller bara knappt 15%. Eller om du hade en särskilt trevlig måltid du kanske vill runda upp till $ 8 att lämna en något större spets. Om du är middag med ett stort sällskap, en 20% dricks är lämpligt.

Tänk på att mat och service är två olika frågor. Om maten var dålig, men servicen var bra, klaga hos chefen om mat, men spets servern för deras insatser. Å andra sidan, om maten var bra, men maten var förstört av dålig service, lägre spets kan återspegla det också.

Men hur mycket ska du tips på en fyrstjärnig restaurang? På en fyrstjärnig restaurang, Maitre d 'kan vara den första personen du tips, speciellt om du är en regelbunden och han går ut ur hans sätt att antingen hålla ett bord för dig, eller som sittplats för dig även när restaurangen är mycket upptagen. Den Maitre d 'spets kan vara $ 20-$ 100, och bör ges till honom innan du sitter, eller när du sitter, men inte när du sitter. När du har ätit, räknar med att lämna 20% dricks. Återigen spetsen är beräknad före skatt . Om du har vin till maten, vinet fogden ska fällas $ 2 eller $ 3 dollar för en flaska vin under $ 10, eller om flera flaskor sorteras, 10%-15% av vinet räkningen. Om du beställer en flaska som är extremt dyrt 5% tips till vinet fogden är acceptabelt. En annan person som du kanske behöver tips på en fyrstjärnig restaurang är det garderoben attendant. Tipping $ 1 för ett eller två lager är bra. Toalett skötare normalt tippas 50 cent till $ 1, och parkeringsvakter kan fällas $ 1. Om du stoppar in på en restaurang bar samtidigt som väntar på att bli sittande, bör bartendern fällas $ 1 per drink, eller om du har flera drinkar, 10-15% i baren räkningen.

Oavsett restaurangen , deponering några procent mer är alltid en bra idé när servern har varit tvungen att arbeta extra hårt för ditt bord eller gick ut ur deras sätt att göra din måltid särskilt trevlig. Väntar på borden är hård och ofta frustrerande arbete som vanligtvis innebär större tack. Även tips har kommit att förvänta sig, snarare än en belöning för service väl utfört, när tjänsten är bra är det skönt att låta den samvetsgranna server vet att du märkt genom att lämna ett bra tips. En del restauranger Köp ett tillägg till den proposition som är tänkt att vara en "inbyggd" spets. Dessa pengar är teoretiskt delas upp mellan busboys och annan personal, men det är inte ovanligt att vissa krögare hålla denna avgift, och kunden fortfarande väntas spets. Om din restaurang Bill kommer med ett tillägg, fråga servitrisen om hon blir en del av dessa pengar. Om svaret är nej, lämna sin sedvanliga spets, baserat på maten lagförslag före skatt och tillägg. Oavsett om du vill nedlåtande just den restaurangen igen i framtiden är upp till dig!

Efter dessa grundläggande riktlinjer för hur mycket du ska dricks på en restaurang kommer att hålla dig på gott anseende och bidra till att upprepade besök är så trevlig upplevelse som möjligt.

Bon appétit!


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.