Hur kan jag göra hemmagjord glass?

Det finns flera sätt att göra hemmagjord glass, beroende på tillgänglig utrustning och konsistens och smak du vill ha din glass. Det finns i princip två varianter av glass: franska eller vaniljsås-stil, och Philadelphia eller New York-stil. Fransk stil glass görs med vaniljsås bas som måste kokas innan glassen gör kan börja, och det ger en mycket fyllig och krämig slutprodukt. New York-stil glass görs med färre ingredienser, och den har en lättare, mer känslig smak, det är också snabbare att göra, eftersom ingen matlagning krävs. När glassen görs är det glass basen spottas i en sluten behållare samtidigt som sakta frysas från utsidan. De spottar innehåller luft in i botten medan blandning, som sakta fryser botten genom att skapa den välbekanta tät textur av glass. Fel i denna process kan skapa glass som är kornig, glass med klumpar av is eller glass som är för mjuk, smälter lätt. Glassen vanligtvis görs med is och sten salt så att fryspunkten på isen sänks, vilket gör glassen kallare. Att göra hemmagjord glass kommer att kräva en del utrustning för att kunna frysa processen. Många tycker om att använda en tillverkare glass, en maskin som består av en behållare med medföljande kärning paddlar som kan infogas i en större behållare fylld med is och bergsalt. Glassen basen hälls i mindre behållare, som sedan försluts och infogas i den stora behållaren, och sedan Glassmaskin är spottas, för hand eller med maskin. Denna metod brukar vara det mest tillförlitliga, även om människor borde vara medvetna om att hand-kärning kan bli betungande, då glassen börjar tjockna.

Däremot behöver du inte en tillverkare glass för hemmagjord glass. Du kan improvisera en, så länge du har en vattentät behållare och en större behållare för att uttrycka det i. Två kaffe burkar av olika storlekar, till exempel, kan vara idealiska. I detta fall är det glass basen tas i den lilla behållaren och försluts innan den packas i större behållare med is och sten salt, och sedan behållaren kan rullas runt på golvet tills glassen hårdnar. Vissa företag säljer kulor glass, som arbetar på samma princip.

Många recept på vaniljkräm-stil hemmagjord glass kan hittas på Internet. Förutom grädde vaniljkräm is baser, fungerar creme Anglaise också mycket bra för hemmagjord glass. Smaken kan finjusteras med tillsats av kryddor och smakämnen, och kockar kan också lägga inneslutningar som choklad chips eller frukt till glass. För Philadelphia-stil glass, lika delar grädde, mjölk och socker bör användas som en glass bas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.