Hur gör jag en enkel pastasås?

Göra en enkel pastasås som är både lätt att förbereda och högre kvalitet än den store inköpt sorter finns i affären är inte så svårt en proposition som man skulle kunna tro. Eftersom ditt enkel pastasås innehåller färska råvaror och inga konserveringsmedel, kommer det förmodligen att bli en godare och nyttigare alternativ än att förvara inköpt märken. Den viktigaste ingrediensen i din enkel pastasås är, naturligtvis, tomater. Var noga med att välja mogna tomater som inte blåmärken eller för mjuk. Roma tomater fungerar bäst för såsen, och du kommer att behöva flera av dem: köp ca 15-18 tomater. Skala tomaterna, antingen genom skärning av huden bort med en vass kniv, eller genom att koka dem en minut eller mindre, sedan omedelbart placera dem i iskallt vatten. Skinnen ska sedan lossnar lätt. När din tomater är skalade, pressa dem i en stor kastrull tills de är köttiga. Oroa dig inte om din pastasås verkar chunky på denna punkt. Tomaterna kommer att bryta ner i såsen kockar, skapa en tät och smakrik sås. Vissa kockar kommer skal ut fröna och de flesta av juice innan krossa tomaterna i potten, vilket skapar en tjockare sås på kortare tillagningstid. Det är upp till kocken. Om du tänker på konservindustrin och frysning din pastasås, inte lägga till alltför många kryddor. De kommer att bli starkare och bittrare på förvaring, och du kan alltid lägga till kryddor senare när du är redo att använda sås. Om du inte lagra sås, vänta tills tomaterna har sjuda i flera minuter-en halvtimme är en bra tumregel-innan du lägger dina kryddor. Medan de typer av kryddor som används i enkel pastasås i allmänhet upp till kocken gottfinnande, typisk Staples omfatta basilika, persilja, vitlök, oregano, salt och peppar. Lägg dem att smaka.

Var noga med att sjuda i såsen på låg värme. Du vill inte bränna sås, utan istället vill tomaterna att bryta ner och enkel pastasås tjockna. Sjudande såsen på låg värme kommer att bränna bort överflödigt vatten och låt smakerna av kryddor att maska i såsen. Tillsätt en liten mängd av rött vin eller balsamvinäger för en rikare smak, och om du är konservering, ska du lägga citronsaft till surgör enkel pastasås för lagring.

Valfritt ingrediens omfattar hackad lök, hackade svarta oliver, kapris, hackad svamp, hackad grön paprika, eller hackat oxkött. Medan många kockar kommer att sjuda i såsen i flera timmar, kan du visa din enkel pastasås när det tjocknar till dina behov. Ju längre såsen sjuder, desto mer tid kryddorna måste arbeta deras smak i såsen. Om din sås inte verkar vara tjockare för att passa dig, prova att lägga till några burk tomatpuré eller några majsstärkelse.

Om du är konservindustrin din pastasås, se till att forskningsmetoder konservindustrin som säkert och effektivt sätt bevara din sås för framtida bruk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.