Hur gör jag Växla till veganism?

Att byta till veganism kan förefalla nästan omöjligt för många människor. Veganer undfly alla animaliska produkter i sin kost, vilket innebär att de undviker allt kött, mejeriprodukter och ägg. Många veganer också undvika honung, och en del veganer även undvika livsmedel som helst behandlas med animaliska produkter, såsom många raffinerat vitt socker, som kan använda filter ben röding i raffineringsprocessen. Det finns två huvudsakliga delar du behöver bekymra dig om när du försöker byta till veganism: hälsa och njutning. Det är viktigt att se till att när du byter till veganism du få alla de olika vitaminer och mineralämnen i din diet som du behöver, inte alltför beroende av kolhydrater för att uppfylla din hunger, och hitta gott om protein. Det är också viktigt att du fortsätter att njuta av maten, och hitta mat som kan uppfylla några av dina önskningar. att äta mer hälsosamt efter att övergången till veganism är förvånansvärt enkelt. Trots konventionell visdom, är protein faktiskt lätt tillgänglig i de flesta livsmedel, inklusive grönsaker, och en väl balanserad vegankost ger rikligt med protein. Om du komplettera din kost med alla baljväxter, exempelvis soja eller andra nötter, och med alla falska kött tillverkat av ren vete protein, kommer du troligen att bli betydligt mer än det belopp du behöver dagligen efter att du byter till veganism.

Många människor efter deras övergång till veganism finna sig med lägre nivåer av vitamin D, B2 och B12 samt kalcium och jod. Detta kan vara problematiskt om inte tittat efter, även om det bör noteras att ett antal allätare också har brister inom dessa vitaminer och mineraler, så problemet inte nödvändigtvis beror på övergången till veganism. Vitamin D är förmodligen det svåraste av dessa vitaminer för att möta en vegan, så naturligt att det förekommer i animaliska produkter. Vitamin D är naturligtvis syntetiseras av kroppen som svar på exponering för solen, men i dagens värld många av oss inte tillbringar tillräckligt med tid utomhus för att möta våra D-vitamin behov. Som ett resultat har många vegan mat, såsom margarin och mjölk soja, berikade med vitamin D och vegan-passande D-vitamin kapslar kan också användas.

B12 är också problematiskt efter att övergången till veganism, eftersom det är osannolikt att det inträffar i en form som kan användas av människor i alla växtmaterial. Som ett resultat, är det viktigt att komplettera vitamin B12 på ett eller annat sätt. Nutritional jäst, margarin, mjölk och soja är alla ofta berikade med B12, och ett antal multivitaminer innehåller B12. Vitamin B2 finns i vegetabiliska ämnen, som är kalcium och jod, så det är bara en fråga om att äta rätt mat. Det är en bra idé att se till att du får tillräckligt med mörkt gröna blad, svampar och hav grönsaker, eftersom dessa tre typer av livsmedel kommer att bidra till att ge många av de nödvändiga vitaminer och mineraler.

En del människor har inga problem med att göra övergången till veganism när det gäller att saknas vissa livsmedel. Dessa personer har de föredrar en diet av frukt och grönsaker, nötter, frön och svamp, tjänstgjort som helhet livsmedel eller i rör-frites och andra enkla preparat. Andra tycker de saknar kött och mejeriprodukter oerhört. För denna senare typ av vegan, det är vegan substitut för de flesta livsmedel kan tänka sig. Vegan pudding, vegan mjölk, vegan ost, vegan kyckling, vegan korv, vegan Turkiet, alla kan hittas i en lokal hälsokostaffär. Och även om vissa kanske inte smakar precis som sina animaliska motsvarighet, eller kan få en något annorlunda struktur, med lite experimenterande för att du så småningom finna substitut som fyller dina mest extrema cravings, och göra övergången till veganism hållbar på lång run.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.