Historien bakpulver?

Bakpulver är ett allestädes närvarande bakning ingrediens som du kanske blir förvånad över att det faktiskt är en relativt ny uppfinning i Annals of cooking; första bakpulvret introducerades på marknaden 1843. Liksom sin nära släkting bakpulver, när bakpulver fungerar som en kemisk leavener, bubblande det fuktas och producerar koldioxid, som syrar livsmedel som bröd, kakor, kakor och så vidare. Dock är bakpulver mycket svagare än bakpulver, och det oftast handlar i två steg, vilket är anledningen till många recept kräver bakpulver istället för bakpulver, för att säkerställa att slutprodukten håller lätt och luftigt. Detta leavener görs genom att blanda bakpulver (natriumbikarbonat) med stärkelse för att värja sig fukt och ett surt ämne som grädde av tandsten. De tidigaste belägg för någon form av bakpulver kommer i form av pottaska (kaliumkarbonat), ett alkaliskt ämne som härrör från pott aska och används i matlagning så tidigt som på 1760-talet. Bakers insåg att tillägg av kaliumklorid och andra karbonater drastiskt kunna minska knådande tid för bröd. I slutet av 1700-talet, hade natriumbikarbonat upptäckts, och bagare hade insett hur värdefullt det kan vara.

Pure bikarbonat kan vara lite instabil i recept, och svårt att kontrollera. I vissa fall kan det orsaka ett recept för att skumma upp vackert när fuktig, och sedan kollapsar när torrt. Som ett resultat började folk lägga till andra ämnen i sin bikarbonat att göra det lättare att kontrollera, särskilt i stora recept. 1843, Alfred Bird, en brittisk uppfinnare, formulerade det första ämnet vi skulle känna igen som bakpulver och började sälja den, och andra företag snabbt fångats på trenden.

Mest bakpulver är dubbelverkande, som innebär att det frigörs koldioxid när fuktade och igen när de utsätts för värme, till skillnad från bakpulver, som är mer reaktiv. Som leavener är bakpulver ungefär en fjärdedel så stor som bakpulver, skapar en reaktion som är lättare att kontrollera. Det är därför det är viktigt att inte blanda ihop de två, och om du behöver göra substitutioner, gör det med omsorg.

När ett recept efterlyser bakpulver och Allt du har är bakpulver, du behöver en syra som kaliumbitartrat att balansera reaktionen från bakpulver. Använd två delar kaliumbitartrat till varenda en del bikarbonat för att skapa den önskade mängden bakpulver. Om du bara har bakpulver och du behöver bakpulver, kan du multiplicera mätning av fyra, men var beredd på en konstig smak!


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.