Är glutenfria livsmedel Också Low Carb?

Livsmedel som är glutenfria ofta tros vara låg-carb eftersom de saknar vetemjöl. Även om det är sant att vetemjöl är en källa av kolhydrater, glutenfria livsmedel ofta innehåller andra ingredienser som är lika stora eller större i kolhydrater än mjöl. kan t. ex. glutenfria recept innehåller rismjöl, vilket är mindre klibbig än vetemjöl. Det dock innehålla kolhydrater, och speciellt vitt rismjöl innehåller en hel del. Det är speciellt inte låg i kolhydrater.

Glutenfri recept kan också ringa för honung och /eller socker. De kan innehålla höga kolhydrater frukter. De undviker kolhydrater är speciellt varnas för att undvika socker. Det är en av de rikaste källorna till tomma kalorier på planeten. Liksom, honung och substituerar socker som fruktos är höga i kolhydrater.

Medan låga kolhydrater kost kan erbjuda hög fiber gröna grönsaker eller sallad, de flesta frukter vanligtvis är tabu. Således glutenfria recept som innehåller frukt som bananer är inte godtagbara för lågt kolhydratinnehåll dieter. är några produkter som marknadsförs som både låg-carb och glutenfri, som kan vara till hjälp för dem som har celiaki och som också försöker låg Carb diet för att gå ner i vikt. De flesta produkter kommer att lista kolhydrater, och knep att analysera kolhydrater är att utvärdera källan till kolhydrater. När kolhydraterna kommer främst från sockerarter, maten är inte låg-carb. Om kolhydraterna kommer från höga kost fibrer, då är det förmodligen bra val.

Några glutenfria livsmedel, än exempelvis de med potatismjöl har mer kolhydrater än fullkorn mjöl, eller till och vetemjöl. Även dessa livsmedel kan vara till fördel för dem som undviker vetegluten, skulle de efter en Atkins eller South Beach typ kost gör bäst i att undvika dessa ersättningar helt.

Man kan ta lite glutenfria recept och betydligt lägre på kolhydrater, bara genom att ta bort eller ersätta socker i recepten med antingen aspartam eller Splenda?. När man är på en modifierad Atkins eller South Beach diet, dessa modifierade recept kan anses acceptabelt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.