Vilka olika typer av varm Såser?

"Hot Sauce" som en specifik term hänvisar till vätskor som används som livsmedel smaktillsats som är tillverkade med en chile peppar och vinäger. Mer allmänt är den term som används för att beteckna olika smakämnen för livsmedel som ger krydda till maten. Det finns tusentals märken av het sås, gjord av ett brett spektrum av chili,omfattar ett urval av hotness. Under senare år har det blivit trendigt för företag som specialiserat sig varm sås att marknadsföra sina produkter eftersom nästan "för varmt för att äta," att spela på en önskan hos många att konsumera de hetaste möjligt heta såser. är The kryddighet i en het sås bestäms av Scoville Heat Unit skala, mäta nivåerna av capsaicin, den kemikalie som lånar chilipeppar sin hotness. Denna skala mäter hur många gånger ett utdrag av peppar måste spädas i socker vatten innan det kan påvisas att en neutral provsmakare. Den rena kemiska capsaicin har en rating på 15. 000. 000, medan söt paprika finns listade på noll.

Tabasco ™ sås är en av världens mest populära heta såser. Det är en relativt mild varm sås, med den ursprungliga sorten har en rating av 2,500-5,000 på Scoville. Tabasco ™ ger också ett antal andra heta såser, däribland en mild grön version som har en rating 600-1,200 Scoville Heat Units. Tabasco ™ sås har producerats sedan 1868 och har sedan dess blivit ett världsomspännande fenomen.

Vid sidan av de mer använda produceras såser, thai paprika, den vanligaste peppar i extremt kryddig asiatisk heta såser, har en Scoville rating 50,000-100,000, eller tio till tjugo gånger så Tabasco ™ sås. Även de hetaste Tabasco ™ såser, tillverkad av habanero paprika, endast 7,000-8,000 Scoville Heat Units.

Många människor också använder pepparrot för att lägga till kryddiga rätter. Wasabi är den mest populära het sås från pepparrot. Medan den aktiva ingrediensen i wasabi är capsaicin, som i Chile-baserade heta såser, är känslan väldigt lika på många sätt. Värmen kan vara mycket intensiv och ofta lokaliserar i bihålorna, men i allmänhet svalnar mycket snabbare än värmen från chilipeppar.

smakerna finns i varma såser variera så mycket som kryddighet, beroendepå den variation som används av peppar, men påverkas också av hur paprikorna är beredda på förhand. Ett vanligt exempel på detta är chipotle smak som finns i många heta såser, som skapas av rökning jalapeño paprika först. Tillsats av andra grönsaker, till exempel tomater och lök, också påverkar smak i varma såser, och är en teknik som används i många mexikanska Salsas.

Tidigare tio år ett stort antal små producenter har börjat tillverka extremt heta kryddiga såser. Deras namn avspeglar deras otroliga värmen. Dessa heta såser kan variera från mycket kryddig-90, 000 Scoville Heat Units i ett fall-att långt utöver vad som bör konsumeras i outspädd form. En sådansås har en Scoville rating över 7. 000. 000 eller nästan hälften styrka ren capsaicin. För att sätta detta i perspektiv, det försvarsvapen pepparspray , är tillverkad av capsaicin, med en gemensam Scoville Heat Unit rating cirka 2. 000. 000.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.