Vilka olika typer av kaffefilter?

kaffefilter är designade för att hålla kaffesump i varmt vatten häller över dem och in i en kaffekanna och håller sig därmed grund av den färdiga brygden. Kaffefilter finns i många olika varianter. De omfattar allt från billiga och disponibel för permanenta och dyra.

Papper filter är den vanligaste typen av kaffe filter och de har flera fördelar. Papper filter är lätta att hitta i butiker, enkel att använda och är generellt sett billiga. Papper filter gör ett ganska bra jobb på att filtrera bort kaffesump, och kan hantera både böter och kurs mal. Papper filter är också disponibel, så att folk kan helt enkelt slänga dem i stället för att rengöra dem.

Papper filter kan lägga till en PAPPERS eller papp-liknande smak för kaffe, dock. Många tror att tidningen faktiskt absorberar det mesta av kaffets naturliga oljor, vilket minskar den rikedom och styrka på kaffet. Nyare studier har också visat att vitboken filtren är vanligtvis behandlas med klor blekmedel, vilket kan resultera i en osund exponering för dioxin. Den oblekt, kanske brunt papper filter vara ett bättre val för dem som går rutten pappersfilter.

Kanske ett hälsosammare val för kaffeälskare är tyget filtret. Dessa kaffe filter är tillverkade av oblekt, naturlig bomull, hampa eller tunt. Dessa filter pågå i tre till sex månader med rätt vård. Den naturliga olja av kaffe tillåts sippra ut genom tyget, vilket ger en rikare, starkare kaffe smak. Porerna på duk filter är större än på papper filter, dock, vilket innebär några av de finare grunder kan slinka igenom i kaffepannan. En annan nackdel är att dessa filter kan vara svårt att rengöra eftersom kaffesump tenderar att hålla sig till duken.

Guld kaffefilter blir alltmer populära. Vissa av dessa kaffefilter är av äkta 23-karats guld och är den dyraste typen av filter. Guldpläterade filter är billigare, eftersom de är tillverkade av rostfritt stål och behandlas med guldplätering. Både guld och guldpläterad filter kan pågå i flera år. En annan fördel är att det inte finns någon kemisk interaktion mellan guld och varmvatten. Detta innebär att guld filter inte tillför något metalliska smaker till bryggt kaffe. Guld anhängare svär att guld kaffefilter är bäst på att behålla kaffets naturliga oljor, som ger den färdiga brygden en mer intensiv, rikare smak.

Guld kaffefilter är också ganska lätt att rengöra. De slipar dumpas i soporna bin och filtret är helt enkelt sköljs under rinnande vatten. Dessa kaffefilter kan också köras genom diskmaskinen för en mer grundlig rengöring. En nackdel med guld filter är att de är de dyraste av kaffefilter. Men eftersom de kan pågå i flera år kommer de sparar faktiskt folk pengar över tiden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.