Vilka är några av de olika typerna av pasta?

Pasta finns i många olika former och storlekar, som utvecklats i olika delar av Italien för att gå med en myriad sortiment av såser. Förutom band av pasta, pasta finns också formas till fantastiska former, och det görs med olika ingredienser, beroende på det avsedda ändamålet och den region där det sker. Grundläggande pastas kan delas in i två typer: nudlar ägg, gjort med mjöl, salt, ägg och olja, eller vanlig pasta med vatten, salt och mjöl. Olika typer av mjöl med grahamsmjöl, låg proteinhalt, och konventionella vitt används i varierande proportioner i olika delar av världen. I allmänhet är den använda pasta beroende av såsen. Tjockare såser gå bättre med formad pasta, eftersom pastan kommer att kunna hålla och bära såsen mer effektivt. Tunnare såser, å andra sidan går bättre med små, fina pasta i remsor som tunna äggnudlar eller Capellini. Dessutom kan du överväga vem som konsumerar pasta när du väljer ut en typ, som barn tycker att det är lättare att äta pasta, som lätt ryms på gafflar eller i skål med en sked.

Pasta strimlat omfattar Capellini, eller ängel hår, den tunnaste typ av pasta. Tjockare sorter såsom spagetti, LINGUINI och Fettucini finns också tillgängliga. Även om dessa tjockare former kan användas med mer robust såser, så hoppfull de inte bra med chunky sådana, eftersom de bitar tenderar att glida bort pastan och hamna i botten av skålen. De är idealiska med grädde såser, pesto, såser citron, tunna röda såser, eller serveras med olivolja, vitlök och parmesan. Om du tjänar pasta med en gaffel och sked, kommer gäster tycker det är betydligt mindre utmanande att äta.

sortiment av pasta kan vara ganska skrämmande, i synnerhet på en marknad som bär en hel del italienska import. Några vanliga former inkluderar makaroner, som små pasta Rören lämpar sig för bakning och såser grädde, farfalle eller flugor, rotini eller vridna nudlar, Rotelle eller hjul vagnen och Penne, större tub formad pasta. Rotini finns också i ett längre band pasta form, i vilket fall den kallas Fusilli. Dessa former är alla utmärkta i bakad pastarätter, eller serveras med tät, chunky såser. Vissa pasta är speciellt avsedd för bakning, vilket är fallet med manicotti och lasagne. I båda fallen är det pasta stora, kraftiga och tjocka, att stå upp till kokning, fyllning, och bakning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.