Vilka är fördelarna med en varmluftsugn?

Många av oss är bekanta med den traditionella strålande ugnen, som vanligtvis har ett värmeelement på botten, några matlagning rack i mitten, och eventuellt en övre värmeelement för gassande. Problemet med denna strålningsvärme avtalet är att den uppvärmda luften förblir relativt orörlig och livsmedel skall placeras i mitten för att undvika direkt värme i elementen. En lösning på detta dilemma kallas en varmluftsugn. En varmluftsugn använder tvingas luften att cirkulera värmen jämnt runt matlagning området och undvika att det uppstår varma eller kalla fläckar.

Även om begreppet en varmluftsugn var populär i europeiska länder i årtionden, de flesta amerikanska husägare inte hade möjlighet att köpa en till Jenn-Air började erbjuda de första modellerna i 1978. Många kommersiella restauranger åberopa en varmluftsugn för att ge sin mat mer visuella överklagandet, tillsammans med bättre konsistens och smak. De tvingade luften i en varmluftsugn minskar den totala tillagningstiden, samt tillåt rostad livsmedel att behålla fukt. Det är svårt om inte omöjligt att duplicera effekterna av en varmluftsugn när du använder en standard strålande ugn. En fördel en varmluftsugn har en mer jämnt uppvärmd matlagning utrymme. I en sann varmluftsugn, finns tre separata värmeelement längs upptill och nedtill och bakom matlagning utrymme. När en fläkt tvingar den uppvärmda luften att cirkulera, spelar det ingen roll om maten är placerad på en topp, mitten eller lägre rack. Tre separata kastruller av cookies, till exempel, kan kokas perfekt i en varmluftsugn, men värmen i ett strålande ugn inte kan tränga ner hela så bra att baka de andra två kokkärl jämnt. Mer mat kan placeras i en varmluftsugn utan rädsla för att bränna ner hela eller har halvkokta mat på toppen rack.

Det finns också en märkbar förbättring i både matlagning temperatur och tid. I matlagning, finns det en regel som behandlar försedd ugn kallas "rule of 25s". När du använder en varmluftsugn i stället för en strålande, kan temperaturen sänkas med 25 grader med samma slutresultat. Detta i sig innebär en betydande besparingar i värmeenergi över tiden. Många livsmedel kock 25% snabbare i en varmluftsugn, vilket också innebär mindre total tid behövs för att förbereda maträtter. Den typ av konvektion uppvärmning också tillåter tjockare köttbitar att behålla mycket av sin interna fukt. Den ständiga strömmen av uppvärmd luft blåser över ytan på maten drar bort överflödig vätska, vilket bidrar till att skapa den yttre skorpan många konsumenter föredrar i rostade livsmedel. Bröd och pajer gynnas också av en varmluftsugn eftersom cirkulerande luft snabbt bruna yttre lager av livsmedel, men håller den interna skikt fuktig eller ljus. Detta är en svår bedrift att stanna i en traditionell strålande ugn, särskilt när det gäller matlagning deg eller hamrar.

En varmluftsugn är inte nödvändigtvis den perfekta verktyget för alla med ett Cooks gräddning eller rostning behov, men den har några viktiga fördelar jämfört med vanliga strålande ugnar. Livsmedel kan upphettas i en varmluftsugn snabbare än en konventionell ugn, utan risk för uttorkning eller ojämn värme ofta upplevt i en mikrovågsugn. Det är lite av en inlärningskurva när du först lära sig att laga mat i en varmluftsugn, men professionell nivå resultaten ofta värt den extra finansiella investeringar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.