Vilka är fördelarna med att familjens mat?

Många människor börjar få budskapet att äta familjens mat tillsammans ger många fördelar för alla familjemedlemmar. Några av dessa är finansiella, medan andra påverkar den emotionella och fysiska hälsan hos en familj. Studier om fördelarna med familjens måltider är imponerande, och bör noteras.

Ur finansiell synpunkt familjemåltider vettigt när du laga mat hemma. Laga mat hemma är ett betydligt billigare alternativ till att även de billigaste snabbmat. Men det är säkert okej att fuska med enstaka pizza för familjens mat, hem-lagad mat kan spara pengar. Äta ute, å andra sidan ganska snabbt kan dubbla eller tredubbla din månatliga budget mat.

Ur fysiska hälsa, forskarna vet också att familjens mat tenderar att betyda folk äta mer frukt och grönsaker och minskar risken för barn och föräldrars fetma. Om du gör så att pizza, lägg en hemmagjord sallad. Ett annat resultat av studier av familjens mat visar att bromsa en måltid är till nytta för viktkontroll. Måltider som äts långsammare tenderar att hjälpa människor att utöva bättre portion kontroll. Människor som tittar på TV eller läsa medan de äter tenderar att förbruka mer kalorier, bara för att de inte är uppmärksamma på hur mycket de äter.

Familjer bör försöka göra måltiderna avkopplande, med endast små korrigeringar erbjuds barn som behöver hjälp med bordsskick. När en familj kan bara äta tillsammans, utan tv och inga telefoner svarade, barn är mer benägna att känna att kommunikationen med föräldrarna är möjlig. Detta främjar större möjlighet att barnen kommer till dig när de har stora problem.

Vidare undersökningar om frekvensen av familjens mat visar att ett stort antal av familjens mat varje vecka, sju eller fler, har ett omvänt förhållande till narkotikamissbruk, alkohol och tobak, risk för självmord och depression. I en studie från 2004 publicerades i Archives of Pediatric Medicine , minskade alla dessa faktorer som antalet familjemåltider ökat. Ungdomar, som ofta vill ha någonting att göra med föräldrar under teenagerdom, har haft stor nytta av familjens mat, och ju fler, desto bättre.

Familjer som äter tillsammans tenderar att uppvisa mindre familj stress och spänningar, med färre oönskade beteenden hos barn. När ett barn i huset lider av ADD och ADHD, eller valfritt antal medicinska tillstånd, kan familjens mat vara särskilt användbart för att främja ett bättre beteende, stabiliteten och att förbättra barnets hälsa genom lämplig kost. För många föräldrar, är en av de mest positiva aspekterna av familjens mat att de svarar direkt med högre betyg. Detta är vettigt av flera skäl. Barn får prata om sin dag, och föräldrar får uttrycka intresse för ett barns idéer och skolan. Barn känner sig hörda av föräldrar, vilket leder till färre beteendeproblem. Pesky TV, som är kopplad till lägre kvaliteter, är avstängd i minst en kort tid under en familj måltid.

Även familjens mat botar inte alla förhållanden kan de öka förvisso en familj. Scheman kan bli en utmaning, och om du bara är att väcka familjens mat, börja smått. Måltider behöver inte vara utarbeta frågor, och du kan ha många villiga händer som kan hjälpa till med matlagningen. Fördelarna med lite extra arbete och förberedelser är uppenbara, och bevisade genom olika studier. Sätt främja familjens måltider hemma kan vara värd lite extra ansträngning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.