Vilka är de olika typerna av stekta ägg?

Det finns flera olika sätt att laga stekt ägg, allt från soliga sidan upp till ägg i en korg. Den uppsjö av olika typer av stekt ägg alla smakar mer eller mindre desamma, men strukturen på äggen kan förändras beroende på hur de är förberedda, och många människor har en preferens för en viss stil eller annat som följd. Hemma kan du förbereda ett antal typer av stekta ägg lätt, och de flesta anläggningar som erbjuder stekta ägg är glada att förbereda dem på begäran.

Stekta ägg görs av smörja en stekpanna med smör, ister, eller annat fett och låter den värma upp på spisen för att sedan sjunka i en knäckt ägg. Äggulan ett stekt ägg lämnas intakt, vilket är anledningen till rätter som scrambled eggs inte betraktas stekta ägg även om de är stekta i en oljad panna. Eftersom ägget kockar visar det företaget, och de vita av ägget blir ogenomskinlig medan den gula blir tjockare och växer något ljusare i färgen. En av de mest klassiska typerna av stekt ägg är sunny side up ägg . A sunny side up ägg är kokta bara på ena sidan, så äggulan tenderar att sticka ut och behålla en rundad form. Sunny side up äggen måste lagad med omsorg, eftersom det är möjligt att bränna ner medan toppen är fortfarande rinnande, somliga baste upp med olja ur stekpannan uppmuntra den att laga mat. När ett ägg har vänt, går det "ägget över" familj av olika typer av stekta ägg. Beroende på hur länge ägget är kokt, kan det vara för lätt, på medelvärme, över svåra eller. Ägg over easy vanligtvis har runnier äggula, medan över svåra ägg har hårda, kokta grundligt äggula. Många tycker om ägg över lätt på bröd, rostat bröd eller ris, eftersom stärkelsen absorberar flavorful äggula. Konsumenter som är oroliga för livsmedelssäkerhet kan välja ägg över hårt för att se till att hela ägg är genomkokt till en säker temperatur.

Dessa typer av stekta ägg alla gjort med ägg ensam, med de variationer i slutprodukten kommer från hur de hanteras. Ett annat alternativ är ägg i en korg, vilket görs genom att skära ett hål i en bit bröd och matlagning ägget inne i hålet. Den varma, oljad pan rostat bröd eftersom ägget kockar, och brödet normalt absorberar smakämnen från ägg också. Denna klassiska variant på stekt ägg är en populär frukostmat i vissa delar av världen, med vissa människor som ser det som en särskild behandling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.