Vilka är de olika typerna av kosher Meats?

Kosher kött omfatta alla däggdjur som är rudimants, vilket innebär att de tuggar cud, eller mat som tuggas två gånger för att underlätta matsmältningen, och har kluvna hovar. Denna grupp ingår får, kor, getter, hjortar och Bison tillsammans med mindre vanligt kött källor, inklusive Addax, antilop, gasell, giraff, och stenbock. Godtagbart kosher höns kött är anka, gås, kalkon och kyckling. Kött som är förbjuden i en kosher kosten omfattar vissa typer av höns tillsammans med kött av reptiler, fläsk och skaldjur.

För att anses godtagbar kosher kött, alla dessa sorter måste slaktas i en kosher slakteributiken, följande kortfattade kosher standarder. Slakt riktningar kräver fjäderfä och däggdjur bli dödad av en sammanfattning jack över halsen med en knivskarp kosher kniv. Denna teknik, som kallas shechita , följer judiska lagen och ser till att djurens lidande är minimal.

Efter slakt, kött kräver noggrann undersökning av en utbildad inspektör som söker efter de fysiologiska defekter som kan göra det oacceptabelt. Lungorna är i fokus för testet, men eftersom hela djuret inte kommer att godkännas om det finns några sammanväxningar i sina lungor som inte klarar kostråd verkställas av inspektören. Om man misstänker lungorna har punkterats, kommer djuret kasseras. Även om det inte är vanligt för alla sammanväxningar att tvinga ett förkastande av inspektören kommer några judiska individer och samhällen bara äta kött som är fritt från alla lung avvikelser. Eftersom konsumtionen av djurblod är förbjudet i kosher lag är alla kött krävs för att få blodet avlägsnas genom saltning eller gassande inom 72 timmar för att bli slaktade. Detta eliminerar risken för stelnat blod bildas på köttets yta. Ett ytterligare 72 timmars vistelse kan tillåtas om köttet är nedsänkt i kallt vatten före utgången av den ursprungliga 72 timmars tidsfrist. Processen kallas koshering och måste fyllas innan köttet är utsatt för varmt vatten. Om köttet rör varmt vatten i förväg, kan det inte vara kosher.

Kosher kött behandlades gång uteslutande hemma eller på en lokal slaktare butik. Under de senaste åren, har hela processen har delegerats till kosher slakterier som regelbundet granskas av myndigheterna Kosher lagar och praxis. På grund av den specialiserade utbildning som behövs för bearbetning och de ytterligare arbete, är kosher kött normalt säljs till priser som avsevärt högre än icke-kött kosher.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.