Vilka är de olika typerna av Malt Whiskey?

Single malt whisky, blended whisky, och ren malt whisky är några av de olika typer av malt whiskey. Whiskey är en destillerad dryck tillverkad av spannmål som mäsk. De typer av spannmål kan korn, majs, vete eller råg. Den "malt" i malt whisky menas proceduren för hur säden är fermenterade för att producera alkoholhaltig dryck. När det gäller malt whisky är dryck som är gjord enbart av mältat korn.

skotsk, whiskey gjord i Skottland, är det mest kända exemplet på malt whiskey. Whiskey faktiskt har destillerats i Skottland sedan åtminstone 15th century. Namnet kommer från den engelska översättningen av Gaelic "Uisge Beatha" som betyder "livets vatten. " Latinets "aqua vitae" också betyder "livets vatten. "

Malt whisky i Skottland börjar som korn som har fått tillstånd att gro genom att vara dränkta i vatten. Det är sedan torkas med värme. Torv, den typiska bränsle som används vid torkningen, som ger sin egen smak och arom till den slutliga produkten. Den mältningen omvandlar stärkelse i kornet till socker, vilket gör jäsning. Den mältat korn som sedan förvandlas till en mäsk och rörs om med hett vatten. Därefter är jäst till och jäsning påbörjas. Den whiskey destilleras två eller tre gånger i stillbilder koppar gryta, läggs sedan i ekfat i minst tre år. Den whiskey suger upp smakerna från ek, liksom vad som fanns att lagras på fat som tidigare. är de huvudsakliga skillnaderna i de olika typer av malt whisky produceras under förpackningen. single malt whiskey är tillverkad av ett enda destilleri. Det kan komma från olika tunnor på samma destilleriet för att möjliggöra en unik smak till destilleriet. Det är en ovanligare dricker för att bara fem procent av single malt whisky buteljeras. Resten används i blandningar.

Pure Malt whiskey är en blandning av korn malt från olika destillerier. Det har ingen annan säd i den. Det är ibland kallas en Vatted malt eller blended malt.

Blended whisky , som skiljer sig från blended malt, är den mest populära typen av whiskey. Det är en blandning av mältat och andra spannmål whisky, men vanligen omkring 40 procent malt och 60 procent icke-malt whiskey. Högre kvalitet blandningar har en större andel malt. Stora varumärken är oftast blandningar för att säkerställa en enhetlig smak år efter år.

Single cask malt är på flaska från ett fat. Det kommer inte att ha en konsekvent smak eftersom det inte kan blandas med whisky från andra behållare.

Cask styrka malt är på flaska direkt från fat, utan vatten tillsatts. Detta tros vara en överlägsen dryck, så den som dricker för att späda ut det som han vill. En whisky ålder avser antalet år mellan destillering och tappning. Ju mer åren drink tillbringar på fat innebär fler egenskaper man plockar upp ur skogen. Det är inte åldern i flaskan.

Förutom Skottland, Irland och Japan är känt för sin maltwhisky. Förenta staterna, Kanada, Indien och andra länder gör också whiskey, men vanligtvis från icke-mältat korn eller andra korn. Dessutom är stavningen i Skottland vanligtvis "whisky" utan e, men i USA är det "whiskey" med E.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.