Vilka är de olika sätt att steka ett ägg?

Det finns alla möjliga sätt att steka ett ägg, allt från alltför lätt att paddan i hålet, och de är alla relativt lätt. Om du behärskar en teknik för att steka ett ägg, kan du hantera sannolikt alla de olika sätt som du kan steka ett ägg. I alla fall ihåg att tålamod är en dygd när det gäller matlagning ägg. Om du koka på medelvärme, kommer ägget vara mycket mindre sannolikt att sticka och brinna, och du kommer upptäcka att du inte behöver använda så mycket olja, smör eller ister. Det enklaste och kanske mest klassiska sättet att steka ett ägg sunny side up. Steka ett ägg på detta sätt, kockar bryta helt enkelt ett ägg i en varm, oljad pan, och koka det tills det stelnar. Resultatet är ett ljust gult äggula mitt i en gloria av äggvita. Människor kan också ringa syfta på ägg tillagade på detta sätt som "ägg upp" och äggulan i en sunny side up ägg tenderar att vara något rinnande.

kockar som vill lägga till en snodd till processen kan ägget vändas i pannan halvvägs igenom tillagningen. Om ägget kokas tills äggulan stelnar, det är känt som ett "över svåra ägg", medan ett ägg med en rinnande äggula sägs vara "over easy. "Over medium, som du kanske tror, ligger någonstans i mitten.

Avancerade spelare kan göra paddan i hålet, även känd som ägg eller eggy i korgen. Denna typ av stekt ägg görs genom att skära ett hål i en bit bröd, placera brödet i en varm oljade pan, och knäcka ett ägg i hålet. Eftersom ägget kockar, kommer den att stelna och fyll hålet, infundera bröd med en eggy smak, och brödet är ofta spegelvänd att garantera att båda sidor är väl rostat.

Många personer utvecklar en preferens för ett visst sätt att steka ett ägg, vilket är anledningen till personalen på diners alltid frågar hur kunderna vill ha sina ägg. Vissa anläggningar, tyvärr, inte kommer att göra rinnande ägg på grund av oro för salmonella och andra bakterier. Risken för salmonella i rinnande ägg varierar, beroende på varifrån ägget. Kycklingar upp utan antibiotika tenderar att ge säkrare ägg, eftersom deras kroppar inte har utvecklat farliga bakterier som kan finnas i deras ägg och frigående höns leda renare livsstil som minskar risken för fekal kontaminering av sina ägg. Personer med nedsatt immunförsvar bör undvika rinnande ägg, oavsett deras ursprung, eftersom de är mer mottagliga för infektioner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.