Vilka är de etiska invändningar mot Eating Veal?

Kalvkött är en köttprodukt från kalvar mellan fyra månader till ett år gamla. Producerat kött är en mycket annorlunda produkt än typiska nötkött. Det är nästan vit i färgen och har en mjukare konsistens än nötkött. Denna annorlunda struktur beror på hur nötkött produceras, och förklarar de många etiska invändningar mot att höja och äta kött. En del människor som gärna äter andra typer av kött har fortfarande äter kött motbjudande på grund av det sätt på vilket de kalvar som föds upp.

Fram tills nyligen, den standard kalvproduktionen inblandade bort en nyfödd kalv från sin mor inom 24-48 timmar. Kalven placerades sedan i en liten låda, ofta fastkedjade där. Pennan eller backar inte möjligt för djuret att röra sig fritt eller ens ha något slags bekväm ställning. Vidare kalv matades med en järn-free diet, förmå anemi och hålla resultatet kalvar köttet vitt. I många delar av USA, och i resten av världen är människor fortfarande äter kött som tas upp på detta sätt. Men oron för etik att behandla djur på detta sätt, vilket har bidragit till djurens stress, och några säger djurplågeri, har lett till en förändring av det sätt som vissa gödkalvar höjs. Många kalvkött produkter nu marknadsförs som fria intervall, och de som tycker om att äta kött anspråk frigående kalvkött är lika bra eller bättre än enbart kalvkött. En av problem med frigående märkningen av kalvkött är att Begreppet är inte tydligt definierad. Även när man äter nötkött advertised frigående, skulle man ändå äta kalvkött upp under svåra förhållanden. Frigående kan innebära en kalv får ut så lite som en gång i veckan under några minuter. Eftersom kost fortfarande måste begränsas, skulle äldre kalv kalvar måste hållas genom konsumtion av gräs eller bete. En del lantbrukare ger upphov kalvkött i mer humant sätt. Till exempel, istället för att ta bort kalvarna från sina mödrar, korna behålla sina kalvar och bo med dem genom de första månaderna i livet. Jordbrukarna kan också låta kor och kalvar för att ströva tämligen fritt större delen av tiden, istället för bara under korta tidsperioder. Kalvkött kost är fortfarande begränsad till mjölk-och äggpulver, förmå anemi. Dessa förändringar ofta göra vissa människor att må bättre om att äta nötkött.

Problemet är att eftersom en höjning av kalvkött är inte klart lagstiftat i USA, kan det vara svårt att veta hur etiskt En kalv är upp. Såvida man kunde ha fri tillgång till en kalvkött gård, och faktiskt se behandling av kalvar, kan det vara svårt att avgöra om man äter kött som behandlas på ett humant sätt.

Som svar på etiska invändningarna mot att äta kött, är vissa stater försöker nu lagstifta specifika sätt på vilka kalvkött måste höjas för att minska grym behandling av djur . Inte alla som brukar stödja dessa åtgärder, men många av dem gör.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.