Vilka är de bästa tipsen på middag Etikett?

Det är viktigt att använda ordentlig middag etikett för att undvika att kränka den mottagande eller visas rude. Men det finns många tips för korrekt bordsskick, det viktigaste att komma ihåg är att vara artig och respektfull, med vanlig hövlighet vid alla tillfällen. Vara artiga och snyggt är mycket viktigare än att komma ihåg vilken gaffel går med vilken kurs.

Dinner etikettsregler börjar redan när man sitter vid bordet. Det är artigt att omedelbart ta bort servetten och placera den i knät, omsorgsfullt vikt. Servett bör finnas kvar i varv för resten av middagen. Om man reser sig för att lämna bordet, bör servett vikas och placeras på bordet, men inte på stolsitsen. När du är klar att äta, är det artigt att vika servetten och placera den på bordet igen till vänster om tallriken. Ett annat viktigt tips att komma ihåg är att alltid ha armbågarna på bordet. Grundläggande middag etikettsregler uppger också att det är artigt att vänta tills alla vid bordet har varit, och är redo att äta innan du börjar att äta. Säger behaga och tack när du ber om punkter på bordet är också mycket viktigt, och det anses artigt att skicka objekt till en annan person genom att ställa ner den på bordet, inte hand-i-hand. Inte prata med munnen full, och tar små tuggor av mat. När maten har fått smaka på maten innan du lägger salt eller peppar är bra middag etikett. Om det är något på tallriken som inte brydde sig om, är det god sed att prova några av det ändå. Det är inte nödvändigt att äta allt. Kom ihåg att alla rätter till vänster, och glasögon till höger, är de som förknippas med just din kuvert. Livsmedel kan ätas amerikansk eller europeisk stil, var och en har rätt etikett för middagsbordet.

I amerikansk stil, en gaffel och kniv är påslagna från höger och vänster hand, beroende på vilken redskapen används. Mat är skära med kniven i höger hand, sedan lägga ned, och gaffel sedan plockas upp och höll i höger hand att äta. I europeisk stil, en gaffel kvar i vänster hand och kniven i höger under hela måltiden. Antingen stil är lämpligt, men när redskap används, god middag etikett för att de inte röra vid bordet igen. Generellt gäller att om du har flera redskap, är det bäst att börja utifrån och arbeta i. Efter dessa enkla tips kommer att garantera en trevlig matupplevelse.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.