Vilka är de bästa tipsen för att frysa Tomater?

Frysning tomater är ett utmärkt sätt att bevara sommaren mogna tomater så att de kan användas under vintermånaderna. Normalt bevarar frysning mer näringsämnen än konservering, och det gör kockar att frysa tomater i huvudsak som det är, vilket innebär att de kan användas på många olika sätt. Alla typer av tomater kan frysas, men det är viktigt att komma ihåg att frysa gör tomater grötig, så frysta tomater är bäst i soppor, såser, grytor och andra rätter där mushiness kommer inte vara ett problem. Det viktigaste att veta när frysningen tomater är att det är viktigt att börja med hög kvalitet tomater. Tomaterna noggrant mogna, men ändå fast, utan gröna fläckar eller tecken på röta. Vine-mogna tomater är oftast det bästa för frysning. När tomater väljs bör de tvättas och torkas noggrant innan de fryses. När frukterna har tvättats, kan deras stam ärr tas bort, och det finns flera alternativ för att frysa tomater som kan betraktas som . Frysa tomaterna hela, placera dem stem slut ner på en kaka plåt och stick dem i frysen i 24 timmar. Efter det att tomaterna har fryst igenom, kan de samlas i säcken eller placeras i frys-säkra containrar. Hela frysta tomater kan användas i ett antal recept.

Tomaterna kan också vara hackad av bekvämlighet, i vilket fall de skall tömmas i ett durkslag och sedan förpackas i fryspåsar. Tomatpuré är också ett alternativ, om de tomater som kommer att användas i soppor och lager, som mos fryser och tinar väl. Kockar som vet att de bara behöver lite mos i taget kanske vill överväga att frysa en puré i en Ice Cube bricka eller i små påsar. Det är möjligt att frysa tomater med eller utan skinn. Till hud tomater snabbt och enkelt, blanchera dem i kokande vatten i en minut och kör dem i kallt vatten innan rycka försiktigt på skinn. Skinnen kommer att glida rätt ut och lämnar efter sig hela tomater. Om frysning tomater i sitt skinn, kanske kockar vill minnas att skinn kan få sega med förlängd frysning.

När frysning tomater, är det en god idé att skriva upp datumet och sorten fryst på behållaren. Frysta tomater kommer att hålla för ungefär ett år om temperaturen i frysen blir konsekventa och frysen är inte överfulla. Det är bra att veta vilken typ av tomat är beläget i en container, som olika typer lämpar sig för olika ändamål och kockar kanske inte kan komma ihåg vilken behållare som håller efter några månader.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.