Vilka Vissa sorters Bread Pudding?

Bröd pudding är en dessert maträtt som görs med bröd, mjölk, ägg, socker, och ett sortiment av kryddor. Det är särskilt i samband med semester, och är ofta mycket rik och smakrika. Det finns ett antal varianter av grundläggande bröd pudding, varav de flesta är relativt lätt att göra hemma, och det finns nästan oändliga varianter av krydda och kompletteringar som kan göra bröd pudding olika varje gång det görs. Skålen är mycket populär i England och den amerikanska södern, men det grödor i andra regionala köket också.

rötter bröd pudding är förmodligen gamla. De flesta kockar hela tiden har tänkt ut kreativa sätt att använda upp gammalt bröd, inte splittra den. De flesta av dessa tekniker inblandade blöt brödet i en vätska som mjölk, buljong eller vatten och krydda den så att den resulterande skålen mer spännande. I medeltida England, var kända sådana rätter som "SOP" och de användes ofta för handikappade eller personer med dåliga tänder. Bitar av bröd gör också en utmärkt förtjockningsmedel för en pudding, så bröd pudding förmodligen uppstod naturligtvis på flera ställen samtidigt. är grunden för bröd pudding kubik bröd, som traditionellt är inaktuella. Moderna kockar använder också ett sortiment av färsk och ovanliga bröd, som brioche. Brödet blandas med mjölk och smör, tillsammans med en blandning av kryddor som kanel och muskot. Ofta, torkad eller kanderad frukt blandas i brödet puddingen samt, för extra smak och konsistens. Den pudding är typiskt gräddas tills brödet börjar chipsen. Vissa kockar vilja placera brödet puddingen pan inuti en större Formen fylld med vatten och skapar ett bad som håller fuktig bröd puddingen och välsmakande. När bakad, kan brödet puddingen vara toppad med en sås. Många bread pudding såser involvera alkohol som whisky eller rom, men kola och andra smaker kan användas. När såsen använder alkohol som en komponent, kallas det en "hård" sås. Kombinationen av de söta, är kryddigt bröd pudding och såsen en rik sätt att avsluta en kväll med mat.

En del kockar tjäna sitt bröd pudding hot, medan andra föredrar att servera kallt. Cold bread pudding kan göras i enskilda mögel och vänt ut på plåtar, medan varmt bröd pudding är ofta serveras direkt från långpanna. På samma sätt kan såser vara varm eller kall, beroende på personlig smak.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.